Sosyal Medya

Güncel

Fransa Dışişleri Bakanı Ayrault Mısır'da

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, Filistin ile İsrail arasında müzakerelerin yeniden başlatılması gerektiğini söyledi



BaÅŸkent Kahire’de Fransa DışiÅŸleri Bakanı Jean-Marc Ayrault ile bir araya gelmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuÅŸan Åžukri, görüşmede, barış ve istikrar çerçevesinde bölgedeki geliÅŸmelerin ele alındığını, bölgedeki birçok konuda Kahire ile Paris arasında “ortak zemin” bulunduÄŸunu belirtti.

Filistin ile İsrail arasındaki çatışmayı sonlandırmayı amaçlayan Fransa girişimi için uygun şartların oluşturulmasını talep eden Şukri, "Filistin ile İsrail arasında müzakerelerin yeniden başlatılması gerekiyor" dedi

Ãœlkesinin, Filistin halkının meÅŸru talepleri ve Filistin meselesinin iki devlet prensibine göre çözülmesine yönelik bütün çabaları desteklediÄŸini ifade eden Åžukri, Fransa’nın söz konusu giriÅŸimini olumlu bulduÄŸunu söyledi.

Ä°ki ülkenin Libya’da ulusal birlik hükümetinin kurulması için siyasi giriÅŸimleri destekleme konusunda kararlı olduÄŸuna dikkati çeken Åžukri, teröre karşı mücadele konusunda Libya hükümetini desteklemek için uygun koÅŸulları oluÅŸturmaya çalıştıklarını kaydetti.

Fransa DışiÅŸleri Bakanı Ayrault da Libya’daki durumun Mısır ve Avrupa için ortak tehdit oluÅŸturduÄŸunu söyledi. Ayrault, Suriye konusunda müzakerelerin sürdürülmesini gerektiren “insani görevin” bulunduÄŸunu ve siyasi deÄŸiÅŸikliÄŸinin zaruri olduÄŸunu belirtti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.