Sosyal Medya

Güncel

Flaş açıklama: Suriye'de 18 ay içinde...

Staffan de Mistura, Suriye'de yönetimin 18 ay içerisinde seçime gideceğini ve yeni anayasa çalışmalarının odak noktası olduğunu belirtti.



BirleÅŸmiÅŸ Milletler Suriye Ã–zel Temsilcisi Staffan de Mistura Cenevre BM ofisinde yaptığı basın toplantısında Suriye'ye iliÅŸkin geniÅŸ çaplı görüşmelerin Pazartesi günü baÅŸlayacağını söyledi.

Suriye görüşmelerinde duraklama olmadığını ve görüşmelerin 24 Mart'a kadar devem edeceÄŸini belirten Mistura, yönetimin 18 ay içerisinde seçime gideceÄŸini ve yeni anayasa Ã§alışmalarının odak noktası olduÄŸunu belirtti.

Mistura şunları kaydetti:

"Bugün görüşmelere baÅŸlamayı düşünüyorduk ancak muhaliflerin Cenevre'ye geliÅŸlerinde bazı ufak tefek sorunlar yaÅŸandı. Fakat yine de gelenler var. Pazar gününe kadar gelmeye devam edeceklerini düşünüyoruz ve gelenlerle görüşüyoruz. GeniÅŸ çaplı esas görüşmelere Pazartesi baÅŸlayacağız ve bu görüşmelerin 24 Mart'a kadar sürmesini planlıyoruz, sonrasında görüşmelere kaldığı yerden devam edeceÄŸiz. Amacımız ilk önce ateÅŸkesin devamını saÄŸlamak, anayasanın yapılması ve seçimlerin derhal hayata geçirilmesini istiyoruz" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.