Sosyal Medya

Güncel

Zaman ve Aksiyon'un başına kimler geçiyor?

Zaman gazetesinin internet sitesinin başına Özgür Yici'nin, Aksiyon Dergisi’nin başına ise Hakan Turpçu’nun getirileceği iddia edildi.



Cemaat’in elinde iken kayyum atanan Zaman gazetesinin internet sitesinin başına Sabah ve AkÅŸam gazetelerinin internet yayın yönetmenliÄŸinden yaklaşık üç ay önce ayrılan Ã–zgür Yici'ninAksiyon Dergisi’nin başına ise Turkuvaz Dergi Dijital yönetmeni Hakan Turpçu’nun getirileceÄŸi iddia edildi.

Medya kulislerinden edinilen bilgilere göre, kısa süre önce kayyum atanan Zaman gazetesi grubuna yönetici atamalarının yapılmasına baÅŸlandı. Kayyum atamasının ardından Zaman’ın internet sitesi kapatılmıştı. Bugün yayına baÅŸlayan Zaman web sitesinin, arÅŸivini silmesi ise dikkat çekmiÅŸti.

Kulislerde yer alan bilgilere göre, Zaman web sitesinin başına bir süre önce CumhurbaÅŸkanı Tayyip ErdoÄŸan’a yakınlığıyla bilinen Ethem Sancak’ın sahibi olduÄŸu TürkMedya Grubu’nda Ä°cra Kurulu Ãœyesi ve Dijital Yayınlar Yönetmeni olarak çalışırken iÅŸine son verilen Özgür Yici getiriliyor. Yici AkÅŸam’ın, GüneÅŸ’in, grubun dergilerinin ve radyolarının tamamının internet sitelerini yönetiyordu.

Aksiyon Dergisi’nin başına ise Turkuvaz Dergi Grubu'nun internet sitelerini ve diÄŸer dijital yayınlarını yöneten Hakan Turpçu’nun getirileceÄŸi öne sürüldü. Hakan Turpçu’ya istifa etmesi söylendiÄŸi ve böylelikle Aksiyon Dergisi’ne geçiÅŸinin yapıldığı iddia edildi.
 
Görevlendirmelerin ise bizzat Sabah gazetesinin patronu Serhat Albayrak tarafından yapıldığı öne sürülen iddialar arasında.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.