Sosyal Medya

Güncel

Fenerbahçe Orduevi'nde 28 şubat devam ediyor

Emekli TSK mensubu, Fenerbahçe Orduevi'ne girdikleri sırada görevlilerin eşinin başörtüsüyle içeri giremeyeceğini söylediğini belirtti.



İzmir'de Konak Orduevi'nde eşi ve kızlarının başörtülü oldukları gerekçesiyle orduevinin ana binasına alınmadığını iddiasıyla şikayette bulunan emekli astsubayın ardından, Fenerbahçe Orduevi'nde de benzer bir olayın yaşandığı bildirildi.

AA'ya konuÅŸan emekli TSK mensubu, dün saat 16.00 sıralarında eÅŸiyle Fenerbahçe Orduevi'ne girdikleri sırada kapıdaki görevlilerin otomobillerini durdurup kimlik kontrolü yaptığını belirtti.

EŞİNİ BAŞÖRTÜSÜYLE İÇERİ SOKMADILAR

Kontrol sırasında, görevlilerin kendisine eÅŸinin başörtüsüyle içeri giremeyeceÄŸini söylediÄŸini, kendisinin de duruma tepki gösterdiÄŸini dile getiren emekli TSK mensubu, kapıdaki askere hangi yetkiyle içeri alınmadıklarını sorduÄŸunu anlattı.

TAVÅžAN KULAÄžI ÅžEKLÄ°NDE BAÄžLAYINCA..

Emekli TSK mensubu, şöyle devam etti:

"Asker, 'komutanımı çağırayım' dedi. Bu sefer kıdemli astsubay geldi. 'Yalnız konuÅŸalım' dedi ve askeri yanımızdan uzaklaÅŸtırdı. 'Kesin talimat var, başörtülü bir ÅŸekilde Fenerbahçe Orduevi'ne alınmıyor. Benim yapabileceÄŸim bir ÅŸey yok' dedi. Daha sonra eÅŸim de o zaman 'gevÅŸeteyim örtüyü' diyerek, tavÅŸan kulağı ÅŸeklinde gevÅŸeterek baÄŸladı. Sadece boyunda baÄŸlı kaldı. Subay da 'ha böyle olabilir belki' dedi. Ondan sonra bizi içeri bıraktı."

Maruz kaldıkları durum karşısında morallerinin bozulduÄŸunu aktaran emekli TSK mensubu, "Tadımız, tuzumuz kalmadı. Şöyle bir 10 dakika dolaşıp çıktık. Ä°ÅŸin ilginç tarafı, aynı başörtüsüyle bundan 3 ay önce Deniz Kuvvetleri Komutanlığından eÅŸime kimlik almak için müracaat ettim ve sordum, 'bakın böyle bir fotoÄŸrafla müracaat ediyorum, problem olursa göndermeyeyim böyle bir fotoÄŸrafı' dedim. 'Bir problem kalmadı' denildi. Deniz Kuvvetleri, bana bunu söyledi. Ondan sonra o fotoÄŸrafı Genelkurmaya gönderdiler ve kimlik aldık" diye konuÅŸtu.

"FENERBAHÇE ORDUEVİ'NİN BİR ÖZELLİĞİ Mİ VAR"

"Fenerbahçe Orduevi'nin bir özelliÄŸi mi var" diyen emekli TSK mensubu, "Ben sosyal medyadan gördüm, yakın zaman önce. Bir emekli subayın eÅŸini ve çocuklarını almadılar. Bu uygulama tesadüf deÄŸil, bunu anlamak lazım. Bu sivil alanın daralması anlamına da geliyor aynı zamanda. 28 Åžubat'ı tartışıyoruz. 28 Åžubat'tan farkımız kalmadı, 28 Åžubat öncesinde de 40-50 yaÅŸlarındaki insanlar, uyduruk başörtüleriyle içeri giriyorlardı zaten" deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Fenerbahçe Orduevi yetkilileri de konuya ilişkin, başörtüsüyle girişte herhangi bir sorun olmadığını, başörtüsünü bağlama şeklinin önemli olduğunu belirtti.

BENZER BÄ°R OLAY DA Ä°ZMÄ°R'DE YAÅžANDI

Bursa'dan İzmir'e giderek Konak Orduevi'nde kalan emekli astsubay Fuat Uçakkuş, 4 Mart'ta eşi ve kızlarının başörtülü olduğu gerekçesiyle orduevinin ana binasına alınmadıkları iddia etmişti.

UçakkuÅŸ, orduevi giriÅŸine polis çağırıp tutanak tutturarak, iki astsubay hakkında keyfi ve TSK kanununa aykırı hareket ettikleri iddiasıyla ÅŸikayette bulunmuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.