Sosyal Medya

Güncel

İstanbul'daki Suriyelilerin artık bir gazetesi de var

İstanbul’da ikamet eden Suriyelilerin artık bir gazetesi de mevcut.



Düşünce Mektebi/ Özel Haber

Ãœlkelerindeki iç savaÅŸtan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyelilerin sayısının 2.5 milyon civarında olduÄŸu tahmin ediliyor. Mühacir Suriyelilerin büyük bir kısmı kentlerde, yaklaşık 300 bini de onlar için ayarlanmış kamplarda ikamet ediyor.

Ä°stanbul’da ikamet eden Suriyeli mühacir sayısı 350 bin civarında. Savaşın ne zaman biteceÄŸi belirsiz olduÄŸu için gelenler  geçici yerleÅŸik hayatlarına Suriye’de savaÅŸtan önceki durum gibi devam ediyorlar.

Ä°stanbul’da ise Suriyelilerin en kalabalık olduÄŸu ilçe şüphesiz Fatih ilçesi. Fatih’in özellikle Hırka-i Åžerif mahallesi neredeyse  Suriye’li mühacirlerden ibaret. Fatih’in bir çok mahallerinde Suriyelilere ait veya bizzat Suriyelilerin çalıştığı restoranlar, eczaneler, küçük marketler adım başı karşınıza çıkıyor.

Ä°stanbul’daki Suriyeliler kendi kültürlerini yerleÅŸtikleri mekanlarda yaÅŸatmaya çalışıyorlar. Müzik ve ÅŸiir dinletilerinin düzenlendiÄŸi kitapçı ve kafeler, radyolar, kültür merkezlerinin yanında artık Suriyelilere ait bir gazete de var.

‘ElRüya’ adıyla çıkan gazete tamamen Arapça ve tamamı ilanlardan oluÅŸmakta. 16 sayfalık gazetede ‘Yabancı Öğrenci Sınavı’ hazırlık kurslarından tutun da, ağız diÅŸ saÄŸlığı merkezi ilanına kadar mevcut.

 

 

Ücretsiz dağıtılan gazetenin en ilgi çeken tarafı ise Türkiye bayrağı üzerinde yazılmış ve tam başa tutturulmuş şu duygulandırıcı mesaj:

Türk Halkına ve Hükumetine Derin Sevgileri ve Engin Misafirperverlikleri Sebebiyle Can-i Gönülden Şükranlarımızı Sunarız

 

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.