Sosyal Medya

Coğrafyamız

İsrailliler Kudüs'ü bölünmüş şehir olarak görüyor

İsrailli think tank yaptıkları araştırmada 'birleşik Kudüs' fikrinin başarısız olduğunu ve İsraillilerin Kudüs'ün bölünmüş şehir olarak gördüklerini belirtti.



İsrail Demokrasi Enstitüsü, Kudüs şehri ile ilgili yaptığı bir araştırmada birleşik Kudüs fikrinin başarısız olduğunu ve İsraillilerin Kudüs'ü bölünmüş şehir olarak gördüklerini belirtti.

1999 yılında benzer bir anket düzenlenmiş, İsraillilerin sadece yüzde 44'ü Kudüs'ü bölünmüş olarak görmüştü.

Son aylarda İsrail muhalefet lideri İsaac Herzog, İsrail ile Filistin arasında fiziksel ve politik ayrışmanın olduğuna dikkat çekmişti. New York Times yazısında, Herzog iki devletli çözüm mevcut koşullarda imkansız olduğunu belirtmişti.

Geçtiğimiz hafta Arap Birliği, İsrail'in Filistin'deki Yahudi yerleşim yerlerinin Başbakan Binyamin Netanyahu döneminde yüzde 55 oranında artış gösterdiğini bildirmişti. Birlik tarafından yapılan yazılı açıklamada, "İsrail'in yerleşim alanlarını genişletmede ciddi artış meydana gelmiştir. İsrail İstatistik Merkez Kurumu'nun verilerine göre, Netanyahu yönetimi döneminde yerleşim alanları yüzde 55 oranında artış gösterdi" ifadelerine yer verildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.