Sosyal Medya

YaÅŸam

Köprüde intihara teşvik zanlılarına tutuklama talebi

Boğaziçi Köprüsü'nde intihara teşebbüs eden bir kişiyi teşvik ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan iki kadın tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi



BoÄŸaziçi Köprüsü'nde dün Erol Çetin'in intiharın teÅŸvik suçuyla gözaltına alınan iki kadın, tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Hülya U. (49) ve Merve Ö. (27) emniyetteki işlemlerinin ardından sabah saatlerinde Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi. Cumhuriyet Savcısı İsmail Göktürk ifadesini aldığı 2 kadını, Türk Ceza Kanunu'nun 84-2 maddesinde yer alan "İntihara teşvik etmek" suçundan Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk etti. Kadınların savcılık sorgusunda suçlamaları kabul etmedikleri öğrenildi.

Ä°ki kadının, otomobille köprüden geçerken Çetin'e, "Saatlerce senin yüzünden trafikte bekliyoruz. Atlayacaksan atla" diye bağırıp küfür ettikleri iddia ediliyor. Olay sırasında köprüden otomobille geçen Hülya U. (49) ile Merve Ö.'nün (27), aracın camını açarak, “Senin yüzünden trafikte saatlerdir bekliyoruz. Atlayacaksan atla" diye bağırarak küfür ettikleri iddia edildi. Bu tepkiyi duyan Erol Çetin'in de kısa bir süre sonra kendisini boÅŸluÄŸa bıraktığı öğrenildi.

POLİS GÖZALTINA ALDI

YaÅŸanan bu olayın ardından köprü üzerinde tertibat alan polis ekipleri Hülya U. ve Merve Ö.'nün aracını durdurdu. Savcılıkla yapılan görüşmelerin ardından iki kadın “Ä°ntihara teÅŸvik etmek" suçlamasıyla gözaltına alındı. 

Türk Ceza Kanunu'nda intihara yönlendirme suçu ile ilgili şu hükümler yer alıyor:

Madde 84 - (1) Başkasını intihara azmettiren, teşvik eden, başkasının intihar kararını kuvvetlendiren ya da başkasının intiharına herhangi bir şekilde yardım eden kişi, iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(2) İntiharın gerçekleşmesi durumunda, kişi dört yıldan on yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(3) Başkalarını intihara alenen teşvik eden kişi, üç yıldan sekiz yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. (Metinden çıkartılan cümle: 29/06/2005-5377 S.K./10.mad)

(4) İşlediği fiilin anlam ve sonuçlarını algılama yeteneği gelişmemiş olan veya ortadan kaldırılan kişileri intihara sevk edenlerle cebir veya tehdit kullanmak suretiyle kişileri intihara mecbur edenler, kasten öldürme suçundan sorumlu tutulurlar.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.