Sosyal Medya

Güncel

Katar Emiri Azerbaycan'da

Katar Emiri Türkmenistan ziyaretinin ardından Azerbaycan'a gitti



Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad el-Thani resmi bir ziyaret için Azerbaycan'a gitti.

Katar Emirini Azerbaycan BaÅŸbakan Yardımcısı Yakup Eyyubov ve diÄŸer yetkililer Bakü hava alanında resmi törenle karşıladı. Katar Emirinin son Türkmenistan ve Azerbaycan ziyaretlerinin ana konusunun ise dünya petrol piyasasındaki fiyatların yeniden deÄŸerlendirmesi olacağına dikkat çekiliyor. 

Åžeyh Tamim bin Hamad el-Thani Azerbaycan’a gelmeden önce AÅŸkabat’ta Türkmenistan CumhurbaÅŸkanı Gurbanguli Berdimuhamedov ile görüşmüştü.

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, Türkmen-Katar ilişkilerinin sürekli geliştiğini, özellikle bu iki ülke arasında ticari ve ekonomik, tarihsel-kültürel ve manevi alanlarda genişleyen karşılıklı ve yararlı işbirliği olduğunu ifade etmişti. Türkmenistan ve Katar ticaret, inşaat, ulaştırma ve tekstil endüstrisi alanlarında ortak projeleri görüştükleri bildirildi.

25 Nisan 2011 tarihinde AÅŸkabat’ta Ä°ran, Umman, Katar, Türkmenistan ve Özbekistan arasında uluslararası taşımacılık ve transit koridorunun kurulmasına iliÅŸkin anlaÅŸma imzalanmıştı. Bu yeni transit koridorunun Orta Asya ülkelerinin Ä°ran ve Umman körfezleri limanları ile uzun süreli taşımacılık iliÅŸkisini saÄŸlayacağı ve bunun da bölge ülkelerinin kendi aralarındaki ticareti geniÅŸleteceÄŸi bildirilmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.