Sosyal Medya

Coğrafyamız

Hamas'tan Hişam Berekat savunması

Hamas Siyasi Büro Üyesi Hayye: "Hamas'ın Mısır'daki İhvan ile ya da başka bir herhangi bir kesimle örgütsel ya da idari olarak hiç bir bağlantısı yoktur"



Hamas Siyasi Büro Üyesi Halil el-Hayye, hareketin Mısır'daki Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) ile örgütsel ya da idari olarak hiç bir bağlantısı olmadığını belirtti.

Hayye, Gazze'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle düzenlenen programda yaptığı konuşmada, Hamas'ın Mısır'daki İhvan ile ya da başka bir herhangi bir kesimle örgütsel ya da idari olarak hiç bir bağlantısı olmadığını, hareketin direniş ve özgürlük hareketi olduğunu ifade etti.

Mısır makamlarının Başsavcı Hişam Berekat suikastına karışan İhvan mensuplarına eğitim verdiği ve suikast planında büyük rol oynadığına dair iddialarını esefle karşıladıklarını belirten Hayye, "Mısır ile ilişkileri iyileştirme ve geliştirme çalışmaları yürütülüyordu. Bunun için Hamas'tan bir heyetin Mısır'ı ziyaret etmesi planlanıyordu. Ancak iddialar bu çabaları boşa çıkardı" dedi.

Hayye, tüm bunlara rağmen Hamas'ın Mısır ile hem Filistin hem de Mısır halkına hizmet edecek güçlü bağlar kurmaya çalıştığını dile getirdi.

Mısır'da Başsavcı Hişam Berekat suikastının soruşturması kapsamında geçen pazar günü İhvan'a mensup bazı kişiler hakkında ihtiyati tutuklama kararı verilmişti.

Ardından İçişleri Bakanı Mecdi Abdulgaffar konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Hamas'ın, Berekat suikastına karışan İhvan mensuplarına eğitim verdiğini ileri sürerek, "Hamas, suikast planında büyük rol oynadı" ifadelerini kullanmıştı.

Ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin görevden alındığı 3 Temmuz 2013'teki askeri darbenin ardından başsavcılığa atanan Hişam Berekat, Haziran 2015'te Kahire'de konvoyunun hedef alındığı bombalı saldırıda yaralanmış, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.