Sosyal Medya

Coğrafyamız

Taliban, Kadri'nin intikamını aldı

Afganistan'da dün meydana gelen bombalı saldırı sonrası olayı üstlenen Pakistan Taliban'ı saldırının geçtiğimiz hafta idam edilen Mümtaz Kadri'nin intikamını almak için yapıldığını açıkladı



Afganistan'ın Hayber Peştunhuva eyaletinin Çarsadde ilçesindeki mahkeme binasında dün meydana gelen patlamada ölenlerin sayısı 17'e yükseldi. Saldırının sorumluluğunu Pakistan Talibanı üstlendi.

Taliban bu saldırının geçen hafta idam edilen ve ülkede büyük tartışma yaratan Mümtaz Kadrinin idamının intikamını almak için yaptığını açıkladı. Taliban bu saldırı ile Mümtaz Kadri taraftarlarının desteÄŸini almaya çalıştığı yorumu yapılıyor. 

Taliban lideri Molla Mansurdan üyelerine ise dağlara çekilin çağrısı yapıldı. Taliban, barış görüşmelerine katılmaları için üzerindeki baskıyı hafifletmek ve olası operasyonların önüne geçmek için yeni bir taktik geliştirdi. Taliban lideri Molla Mansur Afganistan'daki üyelerine ya Taliban'ın kontrolündeki bölgelere geçin ya da dağlara çekilin çağrısı geldi. Her nekadar hem Kabil hem de İslamabad, Afgan hükümeti ile Taliban arasında doğrudan barış görüşmelerinin geçen hafta yapılacağını açıklasalar da bu görüşme gerçekleşmemiş ve Mart ayının ortasına ertelenmişti.

Taliban ise Amerikan askerleri ülkeden ayrılmadan doğrudan barış görüşmelerini katılmayacaklarını açıklamıştı.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.