Sosyal Medya

Coğrafyamız

Yaptırımlara inat füze testi

Füze programı nedeniyle ABD ve BM'nin yaptırım radarındaki İran yeni balistik füzeler test ettiğini duyurdu. Yarı resmi Press TV, 'Velayetin Gücü' adlı yeni testin görüntülerini yayınladı.



Ä°ran ABD hazine bakanlığının Ocak'taki yaptırım kararlarına meydan okumaya devam ediyor. Tahran yönetimi, 'depolardan fırlattığı yeni füzelerle' balistik test yaptı. Yarı resmi Press TV, 'Velayetin Gücü' adlı yeni denemenin görüntülerini yayınladı. 

Devlete bağlı IRNA haber ajansı da füze denemesini, "Ülkenin her cephedeki tehditlere hazırlığı' olarak abonelerine servis etti.

Ä°ran'la nükleer anlaÅŸma sonrası bu ülkeye yönelik yaptırımlar kaldırılmış olsa da, ABD Hazine Bakanlığı 17 Ocak'ta füze programı nedeniyle 11 Ä°ran kuruluÅŸ ve ÅŸirketine yeni yaptırım açıklamıştı.  Yaptırım uygulanan ÅŸirtketler arasına füze programına dahil olan Hüseyin PüreneÅŸeband'in sahibi olduÄŸu Mabrooka ÅŸirketler gurubu da dahil edilmiÅŸti. 

Ä°ran, 10 Ekim'de Ä°mad balistik füzesini test etmiÅŸti. BirleÅŸmiÅŸ Milletler'in Ä°ran'a uygulanan yaptırımları denetleyen komitesi,  füze denemesinin, BM Güvenlik Konseyi yaptırımlarının ihlâli olduÄŸunu açıklamıştı.

Kaynak: AFP

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.