Sosyal Medya

Dünya

Orban: Mültecileri alırsam beni direğe assınlar

Macar Baibakan Orban, "Türkiye'nin planına o nay verirsem Budapeşte’de beni aydınlatma direğine assınlar” dedi



Macaristan BaÅŸbakanı Viktor Orban, sığınmacı krizinin çözümü için Avrupa BirliÄŸi'nin (AB) sınırlarının kapatılması gerektiÄŸini savundu. Türkiye’nin taleplerine ise karşı çıkarak yüz binlerce mülteciyi alıp AB ülkelerine dağıtma planının hayal olduÄŸunu savundu.

Orban, Brüksel'de dün düzenlenen Türkiye-AB zirvesine geliÅŸinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Sığınmacıların Macaristan'a taşınmasını kabul etmeyeceklerini belirten Orban, ''AB'nin dış sınırlarını kapatmak gerekiyor. Sığınmacıların doğrudan taşınması söz konusu bile olamaz, en azından Macaristan açısından'' şeklinde konuştu.

AB'ye hiç kimsenin kayıtsız ve izinsiz ÅŸekilde girmemesi, Schengen sisteminin yeniden tam olarak uygulanması gerektiÄŸini kaydeden Orban, ''Kanunlar ve Schengen sistemi tekrar harfi harfine uygulanmaya konulmalı. Yunanistan'dan ya da Türkiye'den sığınmacıları getirdiÄŸimiz takdirde daha fazla kiÅŸi gelecek. Bu ateÅŸe benzinle gitmek demek. Sınırları kapatmadan hiçbir ÅŸey yapılmamalı'' ifadelerini kullandı.

"BENÄ° DÄ°REKLERE ASSINLAR"

Orban, zirveden sonra ise Türkiye'nin taleplerine karşı çıkarak Müslüman göçmen istemediÄŸini belirterek “Plana onay verirsem BudapeÅŸte’de beni aydınlatma direÄŸine assınlar” dedi. Orban, tekliflere iliÅŸkin ÅŸunları söyledi:

“Bize göre ülkeler çok sayıda Müslüman göçmen kabul edebilir. Bu onların tercihi ama biz istemiyoruz. Brüksel, Türklere tutamayacağı sözler veriyor. Türkiye’den yüz binlerce mülteciyi alıp AB ülkelerine dağıtma planı, hayalden ibaret. Bunu hiçbir AB ülkesi uygulayamaz. EÄŸer ben bu plana onay verirsem, beni BudapeÅŸte’de cadde aydınlatma direÄŸine assınlar.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.