Sosyal Medya

Dünya

Çipras'tan Türkiye'ye övgü

Brüksel'de dün yapılan zirvede Türkiye'nin cazip önerilerini öven Yunanistan Başbakanı Çipras, Başbakan Ahmet Davutoğlu’yla bugün İzmir’de görüşecek



Yunanistan BaÅŸbakanı Aleksis Çipras bugün Ä°zmir’i ziyaret ediyor. Çipras ve DavutoÄŸlu'nun sığınmacı sorununa odaklanması bekleniyor. Dünkü görüşmeler hakkında Çipras, “Yunanistan’ı tecrit etmek isteyenler tecrit edildi” dedi ve Türkiye’nin cazip önerilerle geldiÄŸini, birçok kiÅŸiyi ÅŸaşırttığını, bu yüzden önerilerinin üzerinde düşünülmesi gerektiÄŸini belirtti.

Yunanistan BaÅŸbakanı, dünkü görüşmelerin bugün devam edeceÄŸini vurguladı ve Türkiye ile iÅŸbirliÄŸinde bulunup Ege’de yaÅŸanan dramın durdurulması için elinden geleni yapacağını söyledi.

Aleksis Çipras’a kabineden 10 bakan eÅŸlik edecek ve ticaret, nakliyat, turizm gibi iki ülkeyi ilgilendiren konular hakkında Türk bakanlarla görüşmelerde bulunacaklar. Özellikle Ä°zmir-Selanik deniz baÄŸlantısı ve Ä°stanbul-Selanik tren yolu baÄŸlantısı üzerinde durulacak.

Ä°zmir Ekonomi Ãœniversitesi’ne gidecek olan Çipras’a fahrî doktora unvanı verilecek

Aynı zamanda “Türkiye - Yunanistan Yüksek Düzeyli Ä°ÅŸ Forumu” nda 36 Yunan iÅŸ adamı katılacak ve giriÅŸimcilik alanlarında Türk iÅŸ adamlarıyla karşılıklı görüşmelerde bulunacaklar.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.