Sosyal Medya

Dünya

Polisten sığınmacılara uyuşturucu suçlaması

Almanya polisi, ülkedeki uyuşturucu suçu artışındaki sebebin sığınmacılar olduğunu iddia etti...



Ajanslarda yer alan habere göre; Alman polisi, uyuÅŸturucuyla baÄŸlantılı sebeplerden kaynaklanan ölümlerdeki artışın, sığınmacı krizin sebebiyle uyuÅŸturucuyla yeteri kadar etkin mücadele edememelerinden kaynaklandığını savundu.

Die Welt'te yer alan verilere göre, Almanya'da 2015 yılında bin 226 kişi uyuşturucu sebebiyle hayatını kaybetti. Bu sayı, 2014'tekinden yüzde 18.8 daha fazla.

Ölümlerin yanı sıra, uyuÅŸturucu kullanan kiÅŸilerin sayısının da arttığı belirtiliyor. Polis verilerine göre, 2015 yılında yasaklı madde satın alırken ilk kez yakalanan kiÅŸilerin sayısı yüzde 4 arttı. 

Saksonya ve Bavyera'da uyuÅŸturucuya yönelik mücadelede daha az baÅŸarı elde edildiÄŸi belirtilirken, bunun ‘sığınmacı kriziyle mücadele eden polis gücünün artması sebebiyle azalan kontrol kapasitesinin' sebep olduÄŸu ifade edildi.

The Local'a konuÅŸan ana muhalefet partisinin uyuÅŸturucu politikası sözcüsü Frank Tempei, Alman polisinin iddialarını ‘saçmalık' olarak nitelendirdi. Tempei, sığınmacı kriziyle uyuÅŸturucu sorunu arasında bir iliÅŸki olmadığının altını çizdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.