Sosyal Medya

Dünya

ABD'deki Müslüman siyasetçiler Trump'a tepkili

Demokrat Parti’nin iki Müslüman Temsilciler Meclisi üyesi Keith Ellison ile Andre Carson Washington’da Müslüman toplumuyla biraraya geldi



Temsilciler Meclisi’nin iki üyesi, Prince George Bölgesi Müslüman Konseyi’ne yardım toplamak amacıyla geldikleri toplantıda, Trump'a tepki gösterdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Ketih Ellison "Birçok Amerikalı Trump’ın söylediklerini reddediyor, sadece Müslümanlar’a karşı deÄŸil, Meksikalılar’a karşı da açıklamalar yapıyor. Birçok insan iÅŸini kaybetti, Trump bu kesime iÅŸ yerine öfke sunuyor, gerçekten bir ÅŸovmen. Biz bunu reddediyoruz, çok çalışacağız ve bunu kabul etmeyeceÄŸiz, biliyorum Amerika’nın Sesi’ndensiniz, bana bu soruyu sorduÄŸunun için teÅŸekkür ederim, çünkü dünyanın, Donald Trump’ın Amerika’yı temsil etmediÄŸini bilmesi önemli." dedi.

Andre Carson da Müslüman topluma Amerika’daki siyasi sürece daha aktif ÅŸekilde katılmaları çaÄŸrısında bulunarak. Amerika'da 8 milyon Müslüman'ın yaÅŸadığına dikkat çekti. Carson ayrıca, ABD'li baÅŸkan adayı Trump'ın baÅŸkan olamayacağını ifade etti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.