Sosyal Medya

Coğrafyamız

Suriye muhalefeti "Cenevre'ye katılacak"

Suriye muhalefeti Cenevre'deki barış görüşmelerine katılacağını açıkladı. Yüksek Müzakere Heyeti'nden Riad Agha, delegasyonun Cuma günü Cenevre'ye varacağını söyledi.



Suriye muhalefeti, BirleÅŸmiÅŸ Milletler’in yeniden baÅŸlatmak istediÄŸi Cenevre’deki barış görüşmelerine katılma kararı verdiÄŸini ve geçiÅŸ hükümetine dair pazarlıklara hemen baÅŸlanmasını istediÄŸini açıkladı.

Yüksek Müzakere Heyeti üyesi Riad Nassan Agha, görüşmelere katılma kararı aldıklarını söyledi. Agha, ateşkes kapsamında son iki günde Esed rejimi ve destekçilerinin ihlâllerin sayısındaki azalmaya da dikkat çekti.

Katılımcıların Cuma günü Cenevre’ye varmaya baÅŸlayacaklarını söyleyen Agha, Yüksek Müzakere Heyeti'nin bir aksilik çıkmamasını umduÄŸunu ifade etti.

Agha, “Ä°hlâllerin son iki gün içerisinde azaldığını fark ettik. Gelecek günlerde de Cuma’ya kadar sıfıra inmesini umuyoruz. Ä°hlâllerin son bulması, müzakereler için daha elveriÅŸli bir ortam yaratacaktır” diye konuÅŸtu.

Uluslararası Suriye Destel Grubu üyelerinden ABD ve Rusya'nın uzlaşısıyla 27 Şubat'ta başlayan 'saldırıların sonlandırılması' anlaşması, ilk günlerdeki yoğun ihlâl tartışmalarına karşın sürüyor.

Kaynak: AFP, Reuters

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.