Sosyal Medya

Dünya

İngiltere'de hamilelere korkunç teklif

Ulusal Sağlık Servisi, bebeğinin kusurlu doğması beklenen hamile annelere, "Bebeğini doğur, organlarını bağışlayacağız" önerisinde bulundu.



Ä°ngiltere Ulusal saÄŸlık Servisi’nin (NHS) doÄŸumsal kusurlu olarak dünyaya gelmesi beklenen bebekler için hamile kadınlara sunduÄŸu öneri ülkede tartışma yarattı.

"KUSURLU BEBEĞİNİZİ DOĞURUN, ORGANLARI UMUT OLUR"

Söz konusu öneriye göre, doğduktan kısa bir süre sonra öleceği kesin olarak bilinen bebekler aldırılmayacak ve dünyaya getirilecek. Kusurlu doğan bebeklerin organları ise umut bekleyen hastalara nakledilecek. Hamile kadın, bebeği kusurlu olarak doğurmak ya da aldırmak arasında tercih yapabilecek.

ÜLKEDE BU ÖNERİ "CANİCE" YORUMLANDI

Daily Mail gazetesinin haberine göre, Ä°ngiliz yetkililer anne karnında ölü doÄŸmuÅŸ bebeklerin organlarının da nakil için kullanılabileceÄŸini belirtiyor. Ãœlkede tartışma yaratan öneri etik deÄŸerleri hiçe saydığı gerekçesiyle eleÅŸtirilirken, ‘korkunç’ ve ‘canice’ yorumları yapılıyor.

"ALTERNATİFLERİ ÇOĞALTMALIYIZ"

Ãœlkede organ nakli konusunda eksiklik yaÅŸandığının altını çizen St James’s Ãœniversitesi’nden Doktor Niaz Ahmad, “Uygun organın hastaya nakil edilebilmesi için alternatifleri çoÄŸaltmalıyız. Bu iÅŸe yarayabilir bir yöntem. Uzun vadede de baÅŸarı saÄŸlayacaktır” ifadelerini kullandı.

Ä°ngiltere’de geçtiÄŸimiz iki yıl içinde 2 aylıktan küçük 11 bebek, donör olarak organlarını bağışladı. Ancak uzmanlar, söz konusu önerinin kabul edilmesi halinde bu sayının yılda 100’ü aÅŸabileceÄŸini belirtiyor. Ãœlkede halihazırda 7 bin kiÅŸi organ nakli beklerken, her yıl 3 hasta hayata veda ediyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.