Sosyal Medya

Güncel

SP'den sürpriz 'başkanlık sistemi' kararı

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tartışmaya açtığı 'Başkanlık sistemi'ne karşı olmadıklarını açıkladı.



Saadet Partisi (SP) Genel BaÅŸkanı Mustafa Kamalak''Prensip itibariyle söylüyoruz.BaÅŸkanlık sistemine karşı deÄŸiliz. Ama nasıl bir baÅŸkanlık sistemi. Onu görelim'' dedi.

''ÖNEMLİ OLAN YÖNETİM BİÇİMİ DEĞİL, ÜRETİM BİÇİMİDİR''

Partisinin Amasya il kongresinde yaptığı konuÅŸmada dünyanın en güçlü ekonomilerinden birine sahip Almanya'da baÅŸkanlık sisteminin olmadığını buna karşın Suriye, Libya ve Irak'ın baÅŸkanlık sistemiyle yönetildiÄŸini belirten Mustafa Kamalak, "Biz diyoruz ki önemli olan yönetimi biçimi deÄŸil, önemli olan üretim biçimidir. Bunun yolu da milli görüşten geçer" diye konuÅŸtu.

''Ä°SLAM ÖNCESÄ° TÃœRK TÄ°PÄ° MÄ°? Ä°SLAM SONRASI TÃœRK TÄ°PÄ° MÄ°?''

Türk tipi baÅŸkanlık sisteminin dillendirildiÄŸine deÄŸinen Kamalak, ''Ä°slam öncesi Türk tipi mi? Ä°slam sonrası Türk tipi mi? Nasıl bir baÅŸkanlık sistemi istiyorsunuz? MoÄŸol tipi mi mesela Ä°slam öncesi ondan mı istiyorsun? Elbette Ä°slam sonrası diyecekler. O zaman diyorum ki Büyük Selçuklu tipi mi? Anadolu Selçuklu tipi mi? Osmanlı tipi mi? Cumhuriyet tipi mi? Osmanlı tipi ise biliyorsunuz orada padiÅŸahlık vardı, sultanlık vardı. Ayrıca bu makamlar hilafet makamı gibi güçlü bir manevi destekle de takviye edilmiÅŸti'' ÅŸeklinde konuÅŸtu. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.