Sosyal Medya

Güncel

Musul'u kurtarma operasyonu başlamak üzere

Amerika Birleşik Devletleri, Musul'u kurtarmak için harekete geçiyor. Barack Obama'nın DAEŞ Karşıtı Uluslararası Koalisyon Özel Temsilcisi Brett McGurk, Irak'ın istikrarı için destek isterken operasyonun başlamak üzere olduğunu söyledi.



McGurk, BaÄŸdat'ta düzenlediÄŸi basın toplantısında, "PeÅŸmerge güçleri DAEÅž mevzilerine saldırılar düzenliyor. Musul operasyonu baÅŸlamak üzere. Kompleks bir operasyon söz konusu ancak askeri planlaması iyi yapıldı" dedi.

ABD'li kara birliklerinin operasyona katılımının ancak Irak BaÅŸbakanı Haydar el-Ä°badi'nin talebi üzerine gerçekleÅŸebileceÄŸini ifade eden McGurk, BaÄŸdat'ın onayı olmadan Suudi Arabistan güçlerinin Irak'a girmesinin mümkün olmayacağını da sözlerine ekledi.

McGurk, Irak'ta istikrarın saÄŸlanması için tüm ülkelere acil yardım Ã§aÄŸrısı yaparken ülkesinin de Irak'ı ekonomik olarak desteklediÄŸini belirtti.

Irak'taki hükümet karşıtı gösterilere iliÅŸkin ise McGurk, "VatandaÅŸların barışçıl gösteri düzenleme hakkı var. BaÅŸbakan Ä°badi'nin reform hamlelerini de destekliyoruz" ifadelerini kullandı.

DAEÅž, Irak'ın ikinci büyük kenti Musul'u Haziran 2014'te ele geçirmiÅŸti. Irak hükümeti, Musul'u kurtarma operasyonu hazırlıkları kapsamında geçen aydan itibaren kent yakınındaki kamplara çok sayıda asker ve askeri araç sevkiyatı yapmaya baÅŸladı

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.