Sosyal Medya

Güncel

Bahçeli: MHP masadan kaçmaz

MHP lideri Devlet Bahçeli, Anayasa yapım süreci, MHP il teşkilatlarında yaşananlar ve dokunulmazlık konusunda önemli açıklamalarda bulundu.



MHP Genel BaÅŸkanı Devlet Bahçeli, "MHP masadan kaçmaz. 3 arkadaşımız orada oturuyor. Televizyonda gördüğümüz ÅŸekilde, oraya yakışıyorlar. Masadan kalkmadan herkesi davet ederiz. Gelen olursa masaya otururlar. Gelen olmazsa iktidar B planını ortaya koymalıdır. Referandum yoluyla bu mümkün olabilir. AKP ve CHP diyalog kurmak suretiyle masaya davet etmesini diliyoruz" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli konuştu. Bahçeli'nin açıklamaları şöyle:

Dokunulmazlıkların kaldırılması: 40 milletvekili ile MHP üzerine düşeni yapacaktır. 

Basın özgürlüğü tartışması: Bir fidanın iki dalı olan iki ayrı kurum mensupları yol ayrımına gelmiÅŸtir. Bugünlerde de örtülü bir çatışma ortamına girmiÅŸlerdir. Hem üretim, hem medya alanında önemli çalışmalarla istihdam ve katma deÄŸer yaratan veya medya ile Türk toplumunun bilgilendiren müessesilerin bu tür kaba davranışlarla üzerine gidilmesini tasvip etmiyoruz. Bu uygulamalardan baÅŸta siyasi iktidar vazgeçmelidir. Medyaya gerekli alakayı göstermeli, aykırı davranışların tespiti yapılırsa gereken yapılmalı.

Yeni anayasa: Anayasanın uzlaşı yönüyle deÄŸiÅŸimi konusunda partiler tercih ortaya koydu. 60 madde üzerinde verimli çalışmalar paket içerisine alınmıştır. Bu çalışma ÅŸimdi tekrar baÅŸlatılmıştır. Bu masa çok geniÅŸ bir masadır. O masanın içinde 3 partinin bulunması çok sığ kalır. Anamuhalefetin dışarıda kalması uzlaÅŸmaya ters düşer. Masa tabirini de çok yanlış kullanıyoruz. Anayasa UzlaÅŸma Komisyonu'nda bulunmayı, sorumluluÄŸu taşımayı ve fikirlerini söylemeyi ve milletimiz için faydalı olacaklara evet, karanlığa götürecek unsurlara hayır diyecek ÅŸekilde çalışmayı sürdürecektir. 

MHP masadan kaçmaz. 3 arkadaşımız orada oturuyor. Televizyonda gördüğümüz ÅŸekilde, oraya yakışıyorlar. Masadan kalkmadan herkesi davet ederiz. Gelen olursa masaya otururlar. Gelen olmazsa iktidar B planını ortaya koymalıdır. Referandum yoluyla bu mümkün olabilir. AKP ve CHP diyalog kurmak suretiyle masaya davet etmesini diliyoruz. Ä°ktidar dahi masadan kalksa MHP'li üyeler masada kalacaktır.

MHP'de yaÅŸananlar: Ä°l baÅŸkanlıkları kapatılmış deÄŸildir. 17 tanesi görevden alınmıştır, yerlerine yeni arkadaÅŸlar atanmıştır. MHP'nin hiyerarÅŸik kademesinde eksiklik yoktur.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.