Sosyal Medya

Güncel

Muhaliflerden barış görüşmelerine ret

Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu Yüksek Müzakere Komitesi'nin başkanı Riyad Hicab, mevcut şartların barış görüşmeleri için uygun olmadığını söyledi



Suriye'de muhaliflerin oluşturduğu komitenin başkanı Riyad Hicab, Fransa, İngiltere ve Almanya Dışişleri Bakanlarıyla görüşmesi sonrası düzenlediği basın toplantısında Suriye ordusu ve Rusya'nın yüzlerce kez ateşkes ihlali gerçekleştirmişken, barış masasına oturmayacaklarını söyledi.

Ateşkes ihlallerinin barış için en büyük engel olduğunu söyleyen Hicab'ın, Suriye'de kuşatma altındaki şehirlerde ciddi insani krizler yaşandığını ve bölgeye yardımların yapılmadığını bildirdi.

TALEPLERÄ°MÄ°Z YERÄ°NE GETÄ°RÄ°LMEDÄ°

Hicab, "Daha önce kuşatma altındaki bölgelere yardım sağlanması ve tutukluların serbest bıraılmasını istemiştik ama bu taleplerimiz yerine getirilmedi" dedi. Barış görüşmelerinin tamamen rafa kaldırılmasından bahsetmenin uygun olmayacağını da belirten Hicab, "Barış görüşmelerinin hiç gerçekleşmeyeceğini söylemek için henüz erken. Kendi komitemizin askeri kanatlarıyla görüştükten sonra kararımızı vereceğiz" diye konuştu.

BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, geçen ay ertelenen Cenevre görüşmelerinin 9 Mart’ta yeniden baÅŸlayacağını açıklamıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.