Sosyal Medya

Güncel

Taha Cabir Alvani vefat etti

ABD'nin Virginia eyaletindeki Cordoba Üniversitesinin rektörlüğünü de yürüten fıkıh alimi Taha Cabir el- Alwani rahatsızlığı sonucu hayatını kaybetti



Kuzey Amerika Fıkıh Konseyi kurucusu Prof. Dr. Taha Cabir el-Alwani hayatını kaybetti.

Uluslararası Ä°slam Düşüncesi Enstitüsünden yapılan yazılı açıklamada, Alwani’nin uzun süren rahatsızlığının ardından bugün ABD'de hayatını kaybettiÄŸi bildirildi.

ABD’de Müslümanları temsil eden en büyük sivil toplum kuruluÅŸu Amerikan Ä°slam Ä°liÅŸkileri Konseyi (CAIR) BaÅŸkanı Nihad Awad, Alwani’nin vefatının hem Müslümanlar hem de tüm insanlık için büyük bir kayıp olduÄŸunu vurguladı.

Awad, “Prof. Dr. Alwani’nin eÄŸittiÄŸi öğrencileri, yazdığı kitapları ve kurulmasına yardımcı olduÄŸu kuruluÅŸları da kapsayan tüm çalışmalarından gelecek tüm nesiller faydalanacaktır” ifadesini kullandı.

Irak’ta 1935 yılında doÄŸan Alwani, Mısır’da El Ezher Ãœniversitesinde Åžeriat ve Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Riyad’daki Ä°mam Muhammed bin Suud Ãœniversitesinde yaklaşık 10 yıl fıkıh eÄŸitimi veren Alwani, 1983 yılından beri ABD’de yaÅŸamaktaydı. Son olarak Virginia eyaletindeki Cordoba Ãœniversitesinin rektörlüğünü yürütüyordu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.