Sosyal Medya

EÄŸitim

Başarılı insanların alışkanlıkları

Dünyada muvaffak olan pek çok insanın hakkında yapılan araştırmalarda ortak neticeler olduğu görülür. İşte, bu insanların yatmadan önce yaptıkları şeyler:



Okumak:
Muvaffak olan pek çok işadamı, yazar, ekonomist hatta işyeri sahibi yatmadan önce mutlaka kitap okuyorlar. Umumiyetle okunan kitaplar, şahsî gelişim, eğitim ile de alakalı değil... Hemen hemen her konuda malumât alabilecekleri kitaplar, hatta internette rastgele edinilen bilgiler de bunun içindedir. Farklı konularda malumât edinmek yeni mevzulara adaptasyonu kolaylaştırmakta, yeni şeyler yapma kaabiliyetini arttırmaktadır.

Yapılacaklar listesi:
Uyumadan önce yapılan ertesi günün programı ve listesi, beyni tamamen temizlemek için en tesirli yoldur. Umumiyetle başarılı insanlar yatmadan önce bir yapılacak listesi hazırlayarak kendilerini ertesi güne sağlıklı şekilde hazırlıyorlar.

Aileyle vakit geçirmek:
Muvaffak olan insanların evde aile ile yemek yemek, çocuklarla oyun oynamak ve varsa evcil hayvanlarıyla vakit geçirdikleri ortaya çıktı. Hatta akÅŸam hayat arkadaÅŸları ile yapılan "gün içinde neler yaptın" sohbeti, irtibatı, muhabbeti kuvvetlendirerek hürmeti,  huzur ve saadeti perçinliyor.

Günü kıymetlendirmek:
Başarılı insanların neredeyse hepsi yatmadan önce, o gün yaşananları mutlaka aklında tekrar yaşıyor ve içinden bir değerlendirme yapıyor. Başarılı netice aldığı mevzularda kendini takdir ediyor. Bu şahsî bir gelişim sağlıyor ve muvaffakiyetin hazzı, tatmini yaşanıyor.

Tefekkür yapmak:
Tefekkür, beyni ve zihni sakinleştirirken, bedeni rahatlatıyor. Böylece uykuya daha az stres ve düşünce ile yatılıyor. Muvaffak olmuş insanların çoğunluğu uyumadan önce 10 dakika mutlaka hayat muhasebesi yapıyor.

Uyku planlaması:
Başarılı insanlar uyku biyoritimlerini hiç bozmayıp dengeli, kesintisiz uyku uyuyorlar. Bunun için en tesirli yol, her gece aynı saatte yatmaktır.

Çalışma hayatı ile bağı kaybetmek:
Yapılan araştırmalarda muvaffak olan pek çok işadamı yatmadan önce iş ile alakalı mevzulardan konuşmuyorlar. Saplantılı halde, bilgisayardan iş ile alakalı hiçbir şeyi incelemiyorlar. Hatta iş ile alakalı her şeyi bir kenara bırakabiliyorlar.

Müsbet düşünce:
Menfî olan işler tekrar düşünüldüğünde çok daha fazla stres yaparlar. Bu sebeple gün içinde yaşanan olumsuz hadiseler tekrar tekrar düşünülmemelidir. Çünkü, yapılan iş geriye alınmaz ve hatalardan ders çıkarmak lazımdır. Bu sebeple muvaffak olmuş insanlar hep müsbet düşünürler.

Bir sonraki gün hakkında muvaffakiyet yollarını hayal etmek:
Birçok hedefine varmış, başarılı olmuş insan, sonraki gün yapacağı işlerinde de muvaffak olacağını hayal eder ve yapacaklarını planlar. Hayal kurmak, muhakemeyi geliştirerek, iş hayatında da muvaffakıyeti getirir.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.