Sosyal Medya

Güncel

Davutoğlu: HDP'lilerin fezlekelerini Meclis'e göndereceğiz

İran ziyareti öncesi Ankara'da konuşan Başbakan Davutoğlu, bazı HDP'liler hakkında "dokunulmazlıkların kaldırılması" istemiyle hazırlanan fezlekeleri Meclis'e göndereceklerini açıkladı. HDP'ye oy verenlere de seslendi, "Sesinizi yükseltin" dedi.



Ä°ran ziyareti öncesi Ankara'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu, bazı HDP'liler hakkında "dokunulmazlıkların kaldırılması" istemiyle hazırlanan fezlekeleri Meclis'e göndereceklerini söyledi. Bunun rutin bir uygulama olduÄŸunu belirten BaÅŸbakan DavutoÄŸlu, HDP'ye oy verenlerin de sesini yükseltmesi gerektiÄŸini ifade etti. 

Davutoğlu, "Dokunulmazlıkların kaldırılması siyasi rövanş değildir. Bir partiyi köşeye sıkıştırmak niyetinde de değiliz. Mesele ahlâki, vicdani ve insanidir" dedi.

Adalet Bakanlığı, HDP EÅŸ Genel BaÅŸkanları Selahattin DemirtaÅŸ ve Figen YüksekdaÄŸ ile milletvekilleri Selma Irmak, Sırrı Süreyya Önder ve ErtuÄŸrul Kürkçü hakkında "dokunulmazlıkların kaldırılması" talebiyle hazırlanan fezlekeyi, TBMM'ye gönderilmek üzere BaÅŸbakanlık'a sunmuÅŸtu.

Ayrıntılar geliyor...

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.