Sosyal Medya

Coğrafyamız

Suriye'de gösteriler yeniden başladı

Suriye'de muhalifler çeşitli kentlerde cuma namazından sonra ''Devrim devam ediyor'' sloganıyla rejim ve Rusya karşıtı gösteriler düzenledi.



Suriye'de muhaliflerin çeÅŸitli kentlerde cuma namazından sonra "Devrim devam ediyor"sloganıyla rejim ve Rusya karşıtı gösteriler düzenlediÄŸi bildirildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, cuma namazının ardından bir araya gelen göstericiler, rejimin düşmesini ve yabancı silahlı güçlerin ülkeden çıkartılmasını istedi.

Halep, baÅŸkent Åžam'ın DoÄŸu Guta bölgesi, Ä°dlib, Hama, Humus ve Dera'da muhaliflerin denetimindeki bölgelerde düzenlenen gösterilerde eylemciler, "Halk rejimin düşmesini istiyor", "1916 Sykes-Picot, 2016 Kerry-Lavrov","Halk özgürlük istiyor""Suriye'nin askeri müdahalelerle parçalanmasına hayır" yazılı dövizler taşıdı.

Başkent Şam'ın Doğu Guta bölgesindeki Duma ilçesinde düzenlenen gösterilere katılanlardan Yusuf Ebu Şeref, Suriye'de devrimin ruhunu tekrar canlandırmak için gösterilere yeniden başladıklarını söyledi.

Ãœlkede gösterilerin yeniden düzenlenmesi için kısmi ve geçici ateÅŸkes niteliÄŸindeki anlaÅŸmanın kendileri için iyi bir fırsat olduÄŸunu belirten Åžeref, "Halk devrimden vazgeçmiÅŸ deÄŸil, halk rejimin düşmesini ve yabancı milislerin ülkeyi terk etmesini istiyor. Rusya da iç iÅŸlerimize müdahale etmesin" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.