Sosyal Medya

Dünya

ABD 'Filistinlilere sürgün' önerisinden endişeli

ABD yönetimi İsrail Başbakanı'nın 'Filistinli saldırganların aileleri sürgün edilsin' önerisinden endişeli olduklarını söyledi.



ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun "Filistinli saldırganların ailelerini sürgün edelim" önerisinden endişeli olduklarını açıkladı.

Medyaya günlük brifing verildiği sırada konuşan Tower, ABD olarak her iki tarafın sakinleşmesini ve gerginlikleri tırmandırılmamasını istediklerini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde İsrail'in Yediot Ahronot gazetesinde yer alan habere göre, Netanyahu, Filistinliler'e karşı "bazı güvenlik önlemleri" almayı gözden geçirdiklerini ve "suça karıştığı öne sürülen Filistinlilerin ailelerini abluka altındaki Gazze'ye göndermenin" bu önlemler arasında olduğu bilgisine yer vermişti.

İsrail, 1967'den beri Doğu Kudüs ve Batı Şeria'yı işgal altında tutuyor. İşgal altındaki Doğu Kudüs'te 200 bin, Batı Şeria'da ise 400 bin Yahudi yerleşimci bulunuyor. Uluslararası hukuka göre buralardaki Yahudi yerleşim yerlerinin tamamı illegal kabul ediliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.