Sosyal Medya

Güncel

Litvanya'dan NATO'ya: Rusya ile diyaloÄŸa girmeyin

Litvanya Dışişleri Bakanı Linas Linkevicius, NATO ile Rusya arasında yeni diyaloğun kurulmasıyla ilgili çağrıda bulundu.



ABD'nin Politico gazetesi için bir makale kaleme alan Linkevicius, “NATO, saldırgan tarafının (Rusya'nın) sis perdesine hizmet edecek bir tartışmanın olmayacağını saÄŸlamalıdır. Özellikle Rusya'nın dondurulmuÅŸ iliÅŸkilerini sürdürmek için NATO'yu ÅŸantaj yapmaya çalıştığı bir durumda” ifadelerini kullandı.

AA'nın haberine göre; Rusya ile normal iliÅŸkilerin yeniden kurulması mümkün olduÄŸuna iÅŸaret eden Linkevicius,“Moskova, Ukrayna'dan askerlerini geri çekmek için gerekli adımları atması lazım. Ayrıca Rusya, haber vermeden büyük ölçekli askeri tatbikatlarına ve Baltık Denizi üzerinde jetlerinin iletiÅŸim sistemleri kapalı durumda uçmasına son vermeli. Saldırgan politikasını deÄŸiÅŸtirmediÄŸi sürece Rusya ile normal diyaloÄŸa girmeyin” ÅŸeklinde deÄŸerlendirdi.

'RUSYA'NIN SALDIRGANLIĞINI GÖRMEZDEN GELMEYİN'

Batı'nın Rusya'ya karşı siyasetini “akıllı” bulan Linkevicius, “Rusya'nın ne dediÄŸine deÄŸil yaptığına bakılmalı. Terör tehditleri ve sığınmacı krizi yüzünden Rusya'nın komÅŸularına yönelik saldırganlığını ve tehditlerini asla görmezden gelmemelidir” dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.