Sosyal Medya

Güncel

Vali Şahin'den İstanbullular'a çağrı

Bayrampaşa'da 2 kadın teröristin öldürüldüğü operasyonu değerlendiren İstanbul Valisi Vasip Şahin, "İstanbullulardan bizim özellikle ricamız, herhangi bir endişeye, paniğe kapılmadan, güvenlik kuvvetlerimize, polisimize, jandarmamıza yardım ve destekte bulunmaları" dedi.



 Ä°stanbul Valisi Vasip Åžahin, Ä°stanbul Fuar Merkezi'nde gerçekleÅŸtirilen 3'üncü Kitap Fuarı'na katıldı. Ä°stanbul ValiliÄŸi tarafından fuara kurulan standı da ziyaret eden Vali Åžahin, burada çocuklarla birlikte resim boyadı.
  Basın mensuplarının gündeme iliÅŸkin sorularını yanıtlayan Vali Åžahin, BayrampaÅŸa'da dün polise düzenlenen silahlı ve el bombalı saldırının ardından yapılan operasyonu deÄŸerlendirdi.
 
  2 kadın teröristin öldürüldüğü operasyonla ilgili açıklama yapan Vali Vasip Åžahin, ÅŸunları söyledi:
 
  "Dünkü saldırı ve akabinde arkadaÅŸlarımızın yaptığı operasyonları sizler de kamuoyumuzda takip etti. Bu tür eylemlerle zaman zaman karşılaşıyoruz ama güvenlik kuvvetlerimiz ilimizdeki huzuru ve sükunu saÄŸlama noktasında azami derecede gayret sarf ediyor. Bizim burada ÅŸehrimizde suçlu ya da kötü niyetli insanlara, ülkemizin bütünlüğüne ve huzuruna kasteden teröristlere karşı gerekli her türlü cevabı vermek bizim görevimiz. Bundan sonra da bu mücadele devam edecektir. Ä°stanbullulardan bizim özellikle ricamız, herhangi bir endiÅŸeye, paniÄŸe kapılmadan soÄŸukkanlılıkla olayları karşılamaları ama bu arada güvenlik kuvvetlerimize, polisimize, jandarmamıza bu noktada yardım ve destekte bulunmaları. Yani kendilerince endiÅŸe ettikleri, şüpheli gördükleri herhangi bir husus ya da kiÅŸi görürlerse bu konuyu bizimle paylaşırlarsa daha rahat ve hızlı müdahale etmiÅŸ oluruz."
 
  Operasyonda öldürülen teröristler Berna Yılmaz ve ÇiÄŸdem YahÅŸi'nin aranıp aranmadığı ile ilgili soruların sorulması üzerine Vali Åžahin, incelemelerin devam ettiÄŸini söyledi.
 
  "BU ÃœLKE BU SALDIRILARLA SARSILACAK KÖKSÃœZ BÄ°R ÃœLKE DEĞİLDÄ°R"
 
  Ä°stanbul'da dün art arda yapılan saldırıları deÄŸerlendiren Vali Åžahin, "Kendilerince güç göstermeye çalışıyorlar ama Allah'ın izniyle arkadaÅŸlarımızın gayret ve çabalarıyla onlar boÅŸa çıkacaktır. Bugüne kadar boÅŸa çıktığı gibi bundan sonra da boÅŸa çıkacaktır. Bu metotla bir yere varılması hiç mümkün deÄŸildir. Bu ülke bu tür saldırılarla ya da hareketlerle sarsılacak köksüz bir devlet, ülke deÄŸildir. Dolayısıyla sadece kendilerine zararı olur. Toplumu sadece biraz huzursuz edebilir" dedi.
 
  Ä°stanbul'da herhangi bir olumsuz duruma karşı tedbirlerin alındığını ifade eden Åžahin, "Biz Ä°stanbul'da her türlü tedbiri imkanlar ve personel kapasitesi doÄŸrultusunda alıyoruz. Bundan sonra da almaya devam edeceÄŸiz. Tabi ki zaman zaman ek tedbirler alınması gerekebilir. Onları da zamanında ve yerinde almaya devam ediyoruz" ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.