Sosyal Medya

Güncel

MirzabeyoÄŸlu emsal olsun! 28 Åžubat bitsin

28 Şubat mağdurları tahliye edilen Salih Mirzabeyoğlu’nun beraat kararının emsal olmasını istiyor.



Tahliye edilen Salih MirzabeyoÄŸlu’yla ilgili beraat kararı Türkiye’de karanlık bir sayfayı kapatırken, 28 Åžubat maÄŸdurları için yeni bir umut ışığı oldu. MirzabeyoÄŸlu davasında adaletin 17 yıl gecikmeli de olsa tecelli etmesi, 28 Åžubat’tan dolayı cezaevinde yatan mahkumlar için ‘Emsal’ beklentisi oluÅŸturdu.

MAÄžDURÄ°YET BÄ°TSÄ°N        

GeçtiÄŸimiz hafta, 20 yıldır cezaevinde olan 28 Åžubat maÄŸduru Cihat Özbolat’ın abisi Özer Özbolat Star’a konuÅŸarak, maÄŸduriyetlerin giderilmesini istemiÅŸti. MirzabeyoÄŸlu’nun tahlisiyesinden sonra da açıklamada bulunan Özbolat, “22 yıldır kardeÅŸim cezaevinde. Artık maÄŸdur olmak istemiyoruz, kardeÅŸim ve aynı durumunda olanların serbest bırakılması gerekiyor. 22 yıldır evladının özlemiyle yanan Annemizin gözleri yolda” dedi.

22 YILI Ä°HLAL

28 Åžubat’ın cezaevinde unutulan diÄŸer maÄŸdurlarından Ethem Köylü’nün aÄŸabeyi Mustafa Köylü ise MirzabeyoÄŸlu’nun beraat kararına çok sevindiÄŸini söyledi. Köylü, “Bu kararın emsal teÅŸkil etmesini bekliyoruz. Ergenekon, Balyoz, Gezi davaları beraat etmiÅŸken 22 yıldır hücrede tutulan aÄŸabeyimin evine dönmesini bekliyoruz” dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.