Sosyal Medya

Güncel

Arınç: Şahısları değil tutum ve tavırları hedef almaktadır

Bülent Arınç, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, dün Bilkent Üniversitesi'nde yaptığı konuşmanın şahısları değil, tutum ve tavırları hedef aldığını söyledi.



AK Parti kurucularından ve eski Meclis Başkanı Bülent Arınç, Bilkent Üniversitesi'nde dün yaptığı konuşmada kullandığı ifadelerin; şahısları değil, tutum ve tavırları hedef aldığını belirtti.

Bülent Arınç, açıklamasının AK Parti Grup Başkanvekili Bülen Turan'ı hedef aldığına dair bazı haberler gördüğünü bu nedenle bu açıklamayı yaptığını belirtti. Twitter hesabından yaptığı açıklamada, dün Bilkent Üniversitesi'nde yaptığı konuşmanın şahısları değil, tutum ve tavırları hedef aldığını söyledi.

Arınç, “Dün Bilkent Ãœniversitesi'ndeki konuÅŸmamda, Anayasa Mahkemesi'nin verdiÄŸi bir karar üzerine bazı kesimlerin önce takdir ve hemen sonra tenkit ifadeleri kullanmaları üzerine yaptığım açıklamaların, sadece bir kiÅŸi hedef alınarak yapıldığı ÅŸeklinde haberler gördüm” yazdı.

Arınç şöyle devam etti:

“Sn. Bülent Turan da bugün beni o haberler üzerine aramış, saygılarını iletmiÅŸ ve ardından dünkü konuÅŸmalarım üzerine kendisi hakkında bazı internet siteleri ve gazetelerde yapılan yoruma dayalı haberlerden duyduÄŸu üzüntüleri dile getirmiÅŸtir.

Dünkü konferansta kullandığım ifadelerimi, doğrudan Sn. Bülent Turan'ı hedef alarak yaptığım şeklindeki haberler, o haberleri yapanların yorumudur.

Bilkent Ãœniversitesi'nde yaklaşık iki saat süren konferans bütünüyle incelendiÄŸinde, kullandığım ifadelerde doÄŸrudan Sayın Bülent Turan'ı hedef almadığım açıkça görülecektir. Kaldı ki, Sn. Bülent Turan hem sevdiÄŸim ve takdir ettiÄŸim genç bir arkadaşımız, hem de partimizin Grup BaÅŸkanvekilidir.

Konuya ilişkin yaptığım eleştiri ve kullandığım ifadeler bir şahsı ya da şahısları değil, tutum ve tavırları hedef almaktadır. Konunun şahıslar ve isimler üzerinden değil, ilke ve duruşlar üzerinden değerlendirilmesi daha doğru olacaktır."

Can Dündar ve Erdem Gül hakkındaki AYM kararı için CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın, "Saygı duymuyorum, uymuyorum" ifadelerini eleÅŸtiren eski BaÅŸbakan Yardımcısı Bülent Arınç "Tanımıyorum demekle olmaz" yorumunu yapmıştı.

 

 

 

Kaynak: DHA, Twitter

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.