Sosyal Medya

Güncel

AK Parti raporu: Devlet gücünü göstermeli

Operasyon bölgelerinde incelemeler yapan AK PARTİ heyeti şunları tavsiyelerini sundu.



Terörün maÄŸdur ettiÄŸi halkla yardımlaÅŸmak ve sıkıntıları yerinde tespit etmek için Diyarbakır baÅŸta olmak üzere operasyonların sürdüğü bölgelere giden AK Parti heyeti, izlenimlerini rapor halinde BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu’na sundu.

Raporda, her alanda devletin varlığını ve gücünü göstermenin, bundan sonraki sürecin saÄŸlıklı yürümesi açısından hayati öneme sahip olduÄŸu vurgulanıyor. Raporda terör örgütünün algı operasyonuna da dikkat çekilirken, “Bölge insanı, örgütün kirli propagandası yerine devletinin söylediklerine ve yaptıklarına güvenmeli. Bölgedeki en etkili silah algı. Terör örgütü, kendi oluÅŸturduÄŸu maÄŸduriyetleri devlete karşı kullanıyor” ifadesi yer alıyor. Bölgede sadece terör operasyonlarının yetmeyeceÄŸi, bölücülükle mücadele stratejisinin de elzem olduÄŸunun altı çiziliyor.

Raporda yer alan tekliflerden bazıları şunlar:

Sur’la ilgili planlar çok hızlı hayata geçirilmeli, operasyonlar kısa sürede sonuçlanmalı. l Vakıf mekanlarını kullanan esnaftan birkaç ay kira alınmasın. l Herhangi bir kaydı bulunmayan esnaf maddi olarak desteklensin. l Ä°ÅŸini kaybedenler ve Sur’daki ailelerden kadın ya da erkek birer kiÅŸi, Ä°ÅžKUR vasıtasıyla istihdam edilsin. l Tarihi evler turizme kazandırılsın. TOKÄ°, tahrip olan 10 bin konut ve 4 bin iÅŸ yeri için devreye girsin. l Mardin Havaalanı’nın ismi ‘Aziz Sancar’ olarak deÄŸiÅŸtirilsin. l Terör olaylarının meydana getirdiÄŸi sosyoekonomik ve psikolojik tahribat, broşür, kamu spotu ve belgesel gibi çalışmalarla kamuoyuna anlatılsın. 

HDP ‘MAÄžDURU’ OYNAYABÄ°LÄ°R 

Bu arada DavutoÄŸlu, AK Partili milletvekilleri ile mecliste baÅŸlattığı istiÅŸare turunu dün de devam ettirdi. Aralarında GüneydoÄŸu’daki illerden seçilen vekillerin de bulunduÄŸu isimler, izlenimlerini paylaÅŸtı. GeçmiÅŸte, Şırnak’ta terörist cenazesinin sürüklenmesi, duvarlara yazılan bazı yazılar ve bunların görüntülerinin sosyal medyada yayınlanmasının bölge halkı üzerinde olumsuz etki oluÅŸturduÄŸunu belirten vekiller, “Bu konularda daha hassas davranılmalı” mesajı verdi. Görüşmelerde, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın da hassasiyetini dile getirdiÄŸi terör destekçisi HDP’lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılması konusu da gündeme geldi. Canlı bomba cenazesini ziyaret eden HDP’li vekilin dokunulmazlığının kaldırılmasını isteyen çok sayıda vekil, “Bu konuda adım atılmalı” deÄŸerlendirmesini aktardı. Bazı milletvekilleri ise, “Dokunulmazlıklar konusunda geçmiÅŸte DEP vakası yaÅŸandı. Benzer bir durum oluÅŸmamalı” hassasiyetini dile getirdi. 

Kaynak : Türkiye

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.