Sosyal Medya

Coğrafyamız

Müstakbel Hareketi: 'Hizbullah eylemleri nedeniyle terör listesine alındı'

Lübnan'daki Müstakbel Hareketi Lideri Hariri'nin ofisinden, kararın, 'Örgütün bazı Arap ülkelerindeki eylemleri nedeniyle alındığı' belirtildi.



Lübnan'daki Müstakbel Hareketi Lideri ve eski Başbakan Saad el-Hariri'nin ofisinden, Hizbullah'ın bazı Arap ülkelerindeki eylemleri nedeniyle Körfez İşbirliği Konseyince (KİK) "terör örgütü" ilan edildiği bildirildi.

AA'nın haberine göre; BaÅŸkent Beyrut'ta Müstakbel Hareketinden bir heyetle görüşen Hariri'nin ofisinden yapılan yazılı açıklamada, KÄ°K'in Hizbullah'ı terör örgütü ilan etmesinin ana nedeninin, örgütün baÅŸta Yemen, Bahreyn, Irak, Suriye, Kuveyt ve Suudi Arabistan olmak üzere çeÅŸitli ülkelerde yaptığı eylemler olduÄŸu belirtildi.

Hizbullah'ın, Arap BirliÄŸinin ortak görüşünün yanında olması gerekirken bu görüş birliÄŸini Lübnan'ın aleyhine delmeye çalıştığı ifade edilen açıklamada, örgüt yetkililerinin, eylemlerini savunmak için “yüksek dozlu” konuÅŸmalar yaptığı kaydedildi.

Açıklamada, Hariri'nin, hangi ülkede olursa olsun Hizbullah'ın müdahalelerine karşı olduğu vurgulandı.

Suudi Arabistan, Bahreyn, Kuveyt, Umman, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin oluşturduğu KİK'in bugünkü yazılı açıklamasında, Hizbullah, tüm yöneticileri ve bağlı diğer örgütleri terör örgütü ilan edilmişti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.