Sosyal Medya

Güncel

Koray Aydın: Meral Akşener benim lehime çekilir

MHP Genel Başkan Adayı Koray Aydın, olağanüstü kongrede Meral Akşener'in adaylığı için, "Işığı göremezsem, Meral Akşener benim lehime çekilir" dedi.



Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel BaÅŸkan adayı Koray Aydın, olaÄŸanüstü kongrede Meral AkÅŸener lehine çekileceÄŸi yönündeki iddialarla ilgili, “Işığı göremezsem, Meral AkÅŸener benim lehime çekilir. Ben bu partinin tarlasında yetiÅŸmiÅŸ bir çiçeÄŸim. Dolayısıyla bu bana sorulacak bir soru deÄŸil.” dedi.

 

MHP Genel BaÅŸkan adayı Koray Aydın, olaÄŸanüstü kongre öncesi Balıkesir’de teÅŸkilat mensupları ile otelde bir araya geldi. Yemekli toplantı öncesi gündeme iliÅŸkin basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Aydın, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’a yönelik eleÅŸtirilerde bulundu, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

 

Milliyetçi Hareket Partisi’nde bir olaÄŸanüstü kongre sürecinin baÅŸladığını dile getiren Aydın, “Seçimden sonra çıkan yeni Türkiye siyasi tablosuna görü ÅŸu anda bulundukları konumu kabullenemeyen Milliyetçi Hareket Partisi gönüllüleri, Milliyetçi Hareket Partisi’nin yeniden yapılandırılması ve bu yönde adım atılması iradesini ortaya koyarak bir olaÄŸanüstü kongre talebinde bulundular. Ama bunu şöyle görmekte fayda var: Bu, sadece Milliyetçi Hareket Partisi delegelerinin bir iradesi gibi görüp, deÄŸerlendirme yanlışlığına düşmemek lazım. Aslında delegelerin bu iradesini besleyen, güçlendiren, kuvvetlendiren hatta takviye eden, bu partiye gönül vermiÅŸ milyonlarca insanın iradesinin, isteÄŸinin, arzusunun delegeye yansıması olarak görüp bunu deÄŸerlendirmek daha doÄŸru olur. Yani buna bir dip dalga diyebiliriz. Çünkü Türk siyasi hayatında ÅŸu anda var olan boÅŸluk, iktidar partisinin bu boÅŸluÄŸu deÄŸerlendirerek, gayri memnun olanların, hatta AKP’ye kerhen oy veren milyonların olduÄŸu böyle bir siyasi tablo içerisinde muhalefet partilerinin bir siyasi arayış içerisinde olmasından doÄŸal hiç bir ÅŸey olamaz.” ifadelerini kullandı.

 

‘TARTIÅžMALAR HUKUKA KARÅžI SAYGISIZLIKTIR’

 

MHP kongresinde ortaya çıkan tabloyu bu bakış açısıyla deÄŸerlendirdiklerine dikkat çeken Koray Aydın, ÅŸu anda hukuki sürecin devam ettiÄŸini hatırlattı. Ä°lgili mahkemenin mart ayı ortalarına doÄŸru bir karar verebileceÄŸinin anlaşıldığını ifade eden Aydın, “Bu bir demokratik taleptir. Bunun kanunla çizilmiÅŸ sınırları vardır. Bu reddedilemez, kabul edilemez bir konu deÄŸildir. KiÅŸi iradesine de baÄŸlı deÄŸildir. Kanunun emredici bu amir hükmüne göre, eÄŸer Türkiye’de bir demokrasi varsa bu olaÄŸanüstü kongrenin yapılmaması mümkün deÄŸildir. Bu bakımdan bu kadar net olan, kanunun çerçevesini çizdiÄŸi bir konuda atılmış bu adımın, ‘kongre yapılacak mı yapılmayacak mı’ tartışmasını yapmak bile bence hukuka karşı bir saygısızlıktır. Bu bakımdan ben Milliyetçi Hareket Partisi ve Türkiye’nin önünde böyle bir olaÄŸanüstü kongreyi kaçınılmaz olarak görüyorum ve deÄŸerlendiriyorum.” ÅŸeklinde konuÅŸtu.
 
TÜRKİYE TARİHİNİN EN KAOTİK DÖNEMİNİ YAŞIYOR

 

“Bizi bu konuda mecbur kılan, Türkiye tarihinin en kaotik dönemini yaşıyor. İçeride iç savaÅŸ koÅŸulları var, ekonomi periÅŸan olmuÅŸ. Dışarıda yabancı basına baktığımızda neredeyse üçüncü dünya savaşının eÅŸiÄŸindeyiz.” diyen Aydın, sözlerine şöyle devam etti: “Bütün uluslararası platformlardan dışlanmış ve hiç bir alanda sözünün deÄŸeri olmayan, adeta silik ve siyasi arenada gücünü kaybetmiÅŸ durumda. Uluslararası bütün alanda da bu güçten mahrum olduÄŸu herkes tarafından anlaşılınca, adeta itilen kakılan bir ülke konumuna düşmüş bir Türkiye manzarası içerisinde özellikle muhalefet partilerinin bir ÅŸey yapmak, halkın beklentilerine cevap verecek bir adım atmak, ona göre yapılanmak, ona göre konumlanmak gibi bir mecburiyetleri var. Biz, Milliyetçi Hareket Partisi’nde bu arayış içerisindeyiz.”

 

Aydın, bir soru üzerine CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın Anayasa Mahkemesi’nin kararına iliÅŸkin yaptığı açıklamaları hayretler içinde izlediÄŸini bildirdi. “Bu açıklamaların deÄŸerlendirilecek bir tarafı yok.” diyen Aydın, “Nesini deÄŸerlendireyim yani? Böyle bir söz söylemek, yani bir cumhurbaÅŸkanının böyle bir söz söylediÄŸine inanasım gelmiyor. Söylediklerini aÄŸzından dinleyince, söylemiÅŸ olduÄŸuna inandım. Yani hayretler içerisindeyim. Bir demokratik ülkede bir cumhurbaÅŸkanı nasıl böyle bir söz söyleyebilir? Ve bu sözünün arkasında durabilir. Bunu herhalde ben deÄŸil, 77 milyon Türk insanı aynı ÅŸekilde düşünüyordur diye ben de öyle düşünüyorum.” diye konuÅŸtu.
 
‘IÅžIÄžI GÖREMEZSEM, MERAL AKÅžENER BENÄ°M LEHÄ°ME ÇEKÄ°LÄ°R’
OlaÄŸanüstü kongrede Meral AkÅŸener lehine çekilebileceÄŸi yönünde bir soruya tepki gösteren Koray Aydın, “Işığı göremezsem Meral AkÅŸener benim lehime çekilir. Ben bu partinin tarlasında yetiÅŸmiÅŸ bir çiçeÄŸim. Dolayısıyla bu bana sorulacak bir soru deÄŸil. Ben bu partide mücadeleye yeni baÅŸlamadım. Daha öncede ben bu iÅŸleri yaptım. Geçen seçimde de 443 oy almış bir siyasetçiyim. Senin o sorunu sormamış farz ediyorum.” ÅŸeklinde cevap verdi.

 

Kongrenin yapılması halinde kongreyi kazanabileceÄŸini belirten Aydın, “Sayılara hakimim, delegeyi biliyorum. Bu insanlar deÄŸiÅŸmeyecekse, uzaydan yenileri gelmeyeceÄŸine göre, eÄŸer bu delege ile yapılırsa kongreyi kazanacağımı düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.