Sosyal Medya

Dünya

Azerbaycan'dan açık davet

Azerbaycan, Türkiye ile turizm faaliyetlerini arttırmak için İstanbul'da turizm temsilciliği açtı.



 
Azerbaycan, Türkiye ile daha aktif turizm faaliyeti yapmak İstanbul'da turizm temsilciliği ofisi açtı. Tanıtıma Azerbaycan devlet yetkilileri, yabancı misyonlar, Türkiye'den yüksek bürokratlar ve yüksek yargı mensupları, ünlü işadamları, yazılı ve görsel basın mensupları, sinema sanatçıları, rektörler, ünlü doktorlar, ve başta İlber Ortaylı olmak üzere saygıdeğer tarihçiler katılım gösterdi.

29 Åžubat tarihinde Ä°stanbul'da açılışı gerçekleÅŸen Azerbaycan Turizm TemsilciliÄŸi Türkiye Direktörü Nurlana Çakmak, “Bugüne kadar Türkiye ve Azerbaycan Devletleri arasındaki dayanışma ve iÅŸbirliÄŸi iftiar edecek seviyede olmuÅŸtur. Fakat üzülerek söylemeliyim ki, potansiyel Türk turistinin Azerbaycan'ı görmeli hissiyatını yaratamamış, aynı yakınlığı ve algıyı Türk halkı arasında oluÅŸturamamışız, daha doÄŸrusu dikkatlerini çekememiÅŸiz. Bundan dolayı Azerbaycan Kültür ve Turizm Bakanlığı temsilcilik açarak bu yanlış algıyı sen de Azerbaycan'ı gör diyerek Azerbaycan'ı Türkiye'de Türk halkının tatil destinasyonlarının göz bebeÄŸi yapacak, hakettiÄŸi özlenen seviyeye en yakın zamanda getireceÄŸinden kuÅŸkum yoktur. Azerbaycan artık her Türk ziyaretçisinin özlediÄŸi ve sevdiÄŸi bir yer olacak. Biz buna yürekten inanıyoruz" dedi.

Çakmak sözlerine, “Bundan böyle, sadece ÅŸu an mükemmel olan devlet baÅŸkanları, baÅŸbakanlık ve bakanlıkların üst seviyedeki siyasi iliÅŸkilerinin yanında Türkiye'den gelecek turist misafirlerle de bu iliÅŸkileri pekiÅŸtirmek, taçlandırmak istiyoruz. DeÄŸerli Türk halkına, yazılı ve görsel basının doÄŸru tanıtımıyla Azerbaycan'ın sadece petrol ve gaz ülkesi deÄŸil, muhteÅŸem bir tatil destinasyonu, keÅŸfedilmemiÅŸ güzellikleri dolu dolu yaÅŸayacak, Türk halkının hiç zorlanmadan Türkçe konuÅŸarak bir baÅŸtan diÄŸer baÅŸa gezip göreceÄŸi harika anılarla döneceÄŸi bir yer olacak . O yüzden diyoruz ki, sen de Azerbaycan'ı gör. Sadece devlet büyüklerini deÄŸil, tüm Türkiye'yi Azerbaycan'ı görmeye çaÄŸrı yapıyoruz" ÅŸeklinde devam etti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.