Sosyal Medya

Dünya

Gelmiş geçmiş bütün savaşlar bu haritada gizli!

Wikipedia ve DPpedia verilerinden yararlanılarak tarihte yaşanmış savaşların gösterildiği interaktif bir harita hazırlandı.



Ä°ÅŸte ilgi çekici harita ve harita ile ilgili bilgiler.

Wikipedia ve DPpedia verilerinden yararlanılarak tarihte yaÅŸanmış savaÅŸların gösterildiÄŸi interaktif bir harita hazırlandı. Ä°ÅŸte ilgi çekici harita ve harita ile ilgili bilgiler.

Gizmodo sitesinin aktardığı bilgiye göre, Nodegoat isimli veri yönetimi ve analiz sitesini hazırlayan programcılar Wikipedia ve DPpedia verilerine dayanarak tarihteki tüm savaÅŸların gösterildiÄŸi bir harita yaptı.

Bilgilere göre, Milattan Önce 2500 yılından bu yana gerçekleÅŸen 8 bin 49 savaÅŸ yer alıyor. Haritada daha sonra 2 bin 567 savaÅŸ daha gösterilecek.

Kullanıcılar, dünya haritası üzerinden tıkladığı bölgede yapılan savaÅŸları ve tarihlerini görebilecek. SavaÅŸlardan birini seçtiÄŸinizde karşınıza bir pencere açılıyor ve savaÅŸa dair bilgileri edinebiliyorsunuz. 

Tasarım bakımından da oldukça iyi gözüken web sitesinde belirli bir tarih aralığı seçerek de savaÅŸları görüntüleyebilirsiniz. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.