Sosyal Medya

Güncel

Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu

Kılıçdaroğlu hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunuldu.



AK Parti Aliağa İlçe Teşkilatı mensupları toplu olarak Aliağa Adliyesi'ne giderek, CHP Lideri Kılıçdaroğlu hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusu yaptı.

Hükümet Konağı önünde basın açıklaması yapan AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, Kılıçdaroğlu'nun hem partisinin genel kurultayında hem de sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şahsiyet haklarına ağır hakaretlerde bulunulduğu ifade etti.

Akbulut yaptığı konuÅŸmasında ÅŸunları söyledi: “Biliyorsunuz Türkiye'de maalesef seviyesiz bir muhalefet yapan CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu gibi bir vaka ile karşı karşıyayız. Türkiye'de demokrasiye hep inandık yıllarca da bunlar demokrasiyi savunduÄŸunu söylediler. Ama bugün yapılan CumhurbaÅŸkanlığı seçimlerinde yüzde 52 oy almış, halkın takdirinin çoÄŸunluÄŸunu kazanmış ve cumhurun reisi olarak seçilmiÅŸ bir lidere, kendi kongresinde ve devamında da sosyal medyada da hem küfür, hakaret edici sözler söylemektedir. Türkiye'nin lideri, Türkiye'nin cumhurbaÅŸkanı sahipsiz deÄŸil, bunun böyle bilinmesi lazım. Yapılan hakaretler orada kalmayacak. Bunun gereÄŸi yerine getirilecek."

"MENDERES'İ, ÖZAL'I YEDİLER AMA ERDOĞAN'I YİYEMEZLER"

Topluma örnek olması gereken bir ana muhalefet partisinin Erdoğan'a bugüne kadar yapılmamış şekilde hakaret yapıldığını savunan Akbulut, bu olaya duyarsız kalamayacaklarını ifade etti.

CHP Lideri Kemal KılıçdaroÄŸlu hakkında ÅŸikayetlerin artarak devam edeceÄŸini belirten Akbulut, sözlerini şöyle sürdürdü: "KılıçdaroÄŸlu aslında Türkiye halkına küfretmekte, Türkiye halkına hakaret etmektedir. Ona oy verenler deÄŸil sadece bu topraklar içerisinde yaÅŸayan tüm vatandaÅŸlarımıza, tüm millete hakaret etmektedir.Herkes liderine sahip çıkacak. Cumhurun reisine sahip çıkacak. Dolayısıyla tüm Türk milletinin bu duyarlılığı göstereceÄŸine inanıyorum. Daha önce AliaÄŸa'da bazı vatandaÅŸlar CumhurbaÅŸkanımıza hakaret ettiklerinden dolayı parti olarak konuyu yargıya taşıdık. Åžimdi ise herkes tek tek hesabını veriyor. CumhurbaÅŸkanına kim hakaret ederse bunu karşılığını alacaktır. Menderes'i yediler, Özal'ı yediler ama Tayyip ErdoÄŸan'ı yiyemeyecekler ve de yedirmeyeceÄŸiz .Tekrar ayağı kalkmış Türkiye'yi kimse dizlerin üzerine çökertemeyecektir. O durum artık bitmiÅŸtir.“

Parti teşkilatı açıklamanın ardından Aliağa Cumhuriyet Başsavcılığı'na konuyla ilgili suç duyurusunda bulundu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.