Sosyal Medya

Coğrafyamız

Ä°ran'a uygulanan ambargo esniyor

BM'nin “İran nükleer anlaşmaya uyuyor” açıklaması sonrası Avusturya İran’a karşı uygulanan ambargoda yumuşama kararı aldı.



BirleÅŸmiÅŸ Milletler Ocak ayında Ä°ran’nın nükleer programını durdurmak için gerekli adımları atıyor açıklamasını yaptı. Açıklamanın ardından AvusturalyaHükümeti 2008 yılında uygulamaya baÅŸladığı Ä°ran ambargosunu ÇarÅŸamba’dan itibaren yumuÅŸatma kararı aldığını açıkladı. Avusturalya, ABD, AB ve Kanada’nın ardından yaptırımları ilk olarak kaldıran ülkelerden biri oldu.

Avusturalya hükümeti tarafından açıklanan deÄŸiÅŸikliklere göre; iÅŸletmeler artık Ä°ran’dan gelen 20 Bin Avusturalya Doları’nın üzerindeki para transferlerini artık onaylatmak zorunda olmayacak.

YAPTIRIMLARIN BİR KISMI GEÇERLİ

Avusturalya DışiÅŸleri ve Ticaret Bakanlığı yaptığı yazılı açıklamada, Avusturalya Hükümeti’nin Ä°ran’ın nükleer programını açıklamasının ardından 2008 yılında uygulamaya baÅŸladığı yaptırımların bir kısmının kaldırıldığı ancak bazı nükleer olmayan yaptırımların devam ettirildiÄŸini belirtti.

Ä°RAN YENÄ°DEN ULUSLARARASI PAZARDA

ABD ve diÄŸer ülkeler Ocak ayında bankacılık, çelik, taşımacılık gibi alanlarda Ä°ran’a karşı uyguladıkları yaptırımları resmi olarak kaldırdı. Yaptırımların kalkmasının ardından dünyanın en büyük petrol üreticilerenden biri olan Ä°ran uluslararası pazarda yeniden petrol satabilme ÅŸansını yakaladı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.