Sosyal Medya

Coğrafyamız

Ürdün'de çatışma: 1 polis, 7 şüpheli öldü

Ürdün’ün kuzeyinde yer alan İrbid kentinde güvenlik güçleri, Selefi oldukları iddia edilen bir gruba baskın düzenledi. İki taraf arasında 10 saat süren çatışmalar sonucunda, bir güvenlik görevlisi ile grup üyesi 7 kişi öldü.



Ãœrdün Hükümeti Sözcüsü Muhammed Mumini, ülkenin kuzeyindeki Ä°rbid kentinde güvenlik güçlerinin geçtiÄŸimiz gece ‘aranan’ bir grubu tespit ettiÄŸini ve gruba baskın düzenlediÄŸini söyledi. Güvenlik güçleriyle silahlı grup arasında 10 saat süren çatışmanın sona erdiÄŸini açıklayan Mumini olayda bir yüzbaşı ile gruptan 7 kiÅŸinin öldüğünü açıkladı.

Al Jazeera Ürdün Büro Şefi Hasan Şobeki, olayda yaralanan 4 güvenlik görevlisinin ve hafif yaralı olarak kurtulan sivillerin hastaneye kaldırıldığını ifade etti.

Şobeki, resmi makamlardan silahlı kişilerin sayısıyla ya da kimliğiyle ilgili henüz bilgi gelmediğini ancak, baskının gerçekleştiği bölgenin Cihadi Selefi akımının mensuplarının güçlü olduğu bir bölge olduğunu aktardı.

Reuters’e konuÅŸan bir Ãœrdünlü yetkili, baskının hedefinin “uyuyan hücreleri” tespit etmek olduÄŸunu ve operasyona asayiÅŸ ve özel timlerin katıldığını söylemiÅŸti.

Ãœrdün güvenlik güçleri, geçtiÄŸimiz hafta Ä°rbid kentinde Selefi bir gruba mensup 15 kiÅŸiyi tutuklamıştı. GeçtiÄŸimiz ay ise aynı gruptan tutukluların sayısının 300 olduÄŸu açıklandı. Tutuklulara, IŞİD’e destek verme ve propagandasını yapma suçu yöneltilmiÅŸti.

Kaynak: Al Jazeera ve Reuters

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.