Sosyal Medya

Güncel

Azerbaycanlı vekil: Türkiye'yi böldürtmeyiz

Azerbaycanlı vekil Paşayeva, 'Bu vatan hepimizin, kimseye böldürtmeyiz' dedi... Kayseri'de bir konferansta konuşan Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, " ben yok ‘biz' varız. Ve biz birlik ve beraberlik içerisinde bu sorunlarla, yüzleştiğimiz bu haksızlıklar ve adaletsizliklerle mücadele etmemiz gerekmektedir” dedi.



Ajanslarda yer alan habere göre; Yeni Ufuklar DerneÄŸi tarafından Kayseri Ticaret Odası'nda düzenlenen ‘Bir Millet Ä°ki DevletAzerbaycan-Türkiye Ä°liÅŸkileri Nereye Gidiyor?' konulu konferans, saygı duruÅŸunda bulunulması ve Ä°stiklal Marşı'nın okunmasıyla baÅŸladı. Konferansta konuÅŸan Azerbaycan Milletvekili Ganire PaÅŸayeva,“Bu vatan hepimizin, kimseye böldürtmeyiz”dedi. Terör olaylarında ÅŸehit olan güvenlik güçlerinin ailelerine taziyelerini ileten PaÅŸayeva, “PKK terör örgütü baÅŸta olmak üzere tüm terör örgütleriyle mücadelede ÅŸehit olan tüm ÅŸehitlerimizi rahmetle anıyorum, millete başımız saÄŸ olsun diyoruz. Diyoruz ki ‘Bu vatan hepimizin, bu vatanı kimseye böldürmeyeceÄŸiz'. Bu vatan hepimizindir. Sadece bu vatanı bölmek isteyen, bu vatanı böldürtmek isteyenler düşünmesin ki karşılarında sadece Türkiye'deki insanımız var. Bu vatan için Türkiye sınırları dışında yaÅŸayan milyonlarca insan var, gelir canını verir ama bu vatanı kimsenin bölmesine izin vermez. O yüzden buradaki vatanımız da milletimiz de her zaman inÅŸallah güçlü olacak, bu terörün de onun arkasında duranların da inÅŸallah kökünü kazıyacağız. Milletimiz tarihte çok hain gördü ama hep yenildiler. Ä°nÅŸallah yine de hainler yenilecek, milletimiz ve vatanımız her zaman daha da güçlü olacak” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

"TERÖRİSTLERİN ERMENİSTAN BAYRAĞINA SARILI CENAZELERİNİ GÖRDÜK"

GeçtiÄŸimiz günlerde Hocalı Katliamı ile ilgili yayımlanan fotoÄŸraflarda Ermenistan CumhurbaÅŸkanı Sarkisyan ve Savunma Bakanı Seyran Oganyan'ı gördüklerini söyleyen PaÅŸayeva, 24 yıl sonra aynı kiÅŸileri PKK ve Ermenistan bayrağına sarılı militan cenazesinde de gördüklerini dile getirerek sorunlarla birlik ve beraberlik içerisinde mücadele edilmesi gerektiÄŸini vurguladı.

PaÅŸayeva, “Biz 24 yıl önce Hocalı'da ÅŸehit olan kardeÅŸlerimizi de saygıyla anıyoruz. Çünkü o kardeÅŸlerimiz de bu milletin evladı olmanın bedelini ödediler. Onların tek suçu Türk olmaktı. Acımasızca soykırıma maruz kalmaları sadece Türk olmalarıydı. 24 yıl önce Hocalı'da insanımızın canına acımasızca kastedenler adalet karşısında cevap vermedikleri için aynı nasıl zihniyet olduÄŸunu birkaç gün önce karşımıza çıkan fotoÄŸraflarla gördük. 24 yıl önce Hocalı'da insanımıza soykırımda kanına elini batıran katillerin fotoÄŸraflarının içinde Ermenistan'ın ÅŸimdiki savunma bakanı Seyran Oganyan'ı da gördük. Ermenistan'ın baÅŸbakanı katil Sarkisyan'da onların içindeydi. Biz Oganyan'ı nerede gördük 5 gün önce? PKK terör örgütüne Ermenistan asker gönderir, insanımıza karşı o terör olaylarında hayatını kaybeden teröristlerin PKK ve Ermenistan bayrağına sarılmış cenazelerini taziyelerinde gördük. Aynı zihniyet 24 yıl önce Hocalı'da, 24 yıl sonra burada insanımıza. Ondan öncesi de vardı. ASALA Terör Örgütü'nde de terör başılar vardı. Adalet karşısında cevap vermedikleri için KarabaÄŸ'da acımasızca terör yaptılar. O yüzden de bu sorunlar bizim birlik ve beraberliÄŸimizin, bizim milletimizin sorunlarıdır. Bu sorunlarda sen, ben yok ‘biz' varız. Ve biz birlik ve beraberlik içerisinde bu sorunlarla, yüzleÅŸtiÄŸimiz bu haksızlıklar ve adaletsizliklerle mücadele etmemiz gerekmektedir” dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.