Sosyal Medya

Güncel

KurtulmuÅŸ'a cevap gecikmedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Anayasa Mahkemesi'ne yönelik eleştirisinin tartışmaları devam ediyor... Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Anayasa Mahkemesi'ne yönelik sözlerine, 'Kendi kişisel düşüncelerini açıklamıştır' beyanına, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Akış'tan cevap geldi.



CumhurbaÅŸkanı Tayyip ErdoÄŸan'ın, Anayasa Mahkemesi'nin Can Dündar ve Erdem Gül hakkındaki kararıyla ilgili sözleri için “Kendi kiÅŸisel düşüncelerini açıklamıştır” diyen BaÅŸbakan Yardımcısı Numan KurtulmuÅŸ'a, CumhurbaÅŸkanı BaÅŸdanışmanı Mustafa Akış'tan yanıt geldi.

Erdoğan'la Afrika gezisinde olan Akış, Twitter hesabından şu açıklamaları yaptı:

“Numan KurtulmuÅŸ, ‘Sayın CumhurbaÅŸkanımız AYM kararıyla ilgili kendi kiÅŸisel düşüncelerini açıklamıştır. Sayın CumhurbaÅŸkanımız, Anayasa Mahkemesi'nin kararıyla ilgili kendi kiÅŸisel konumunu ortaya koymuÅŸtur' demiÅŸti.

AYM'nin hukuk ihlali yapmaması için yapılacak bir düzenleme; hükümetin tasarrufunda deÄŸildir. Düzenlemeyi yapacak olan yasamadır, TBMM'dir. CumhurbaÅŸkanı, Anayasamıza göre ‘devletin ve hükümetin' başıdır ve Anayasanın uygulanmasını gözetir. (Md.104) AYM son kararında; 148. Md'ye aykırı bir biçimde yerel mahkeme yerine geçerek karar vermiÅŸ, tabii hâkim ilkesini ihlal etmiÅŸtir. CumhurbaÅŸkanımızın, AYM kararını eleÅŸtirmesi, ‘kiÅŸisel konumlanma' deÄŸil; ‘devletin ve hükümetin başı' sıfatıyla bir açıklamadır.” 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.