Sosyal Medya

Güncel

Facebook yöneticisi tutuklandı

Facebook Latin Amerika yöneticisi Diego Jorge Dzodan sabah saatlerinde yapılan operasyonda Sao Paulo’da tutuklandı.



Brezilya’nın Sergipe Eyaleti’nde yapılan büyük uyuÅŸturucu operasyonlarından sonra, uyuÅŸturucu satıcılarının Whatsapp uygulaması üzerinden satışlarını gerçekleÅŸtirdiÄŸi anlaşılmıştı. Bunun üzerine mahkeme, 2014 yılında Whatsapp uygulamasını satın alan Facebook yönetiminden, kullanıcılarının bilgilerini talep etti. Facebook ise mahkeme kararına raÄŸmen kullanıcıların bilgilerini paylaÅŸmadı.

Facebook, ÅŸirketin Güney Amerika yöneticisi Jorge Dzodan’ın tutuklanmasının ardından yöneltilen soruları cevapsız bıraktı.Günlük 50 bin Real (12 bin 500 dolar) para cezasına çarptırılan ÅŸirket, 1 milyon Real’e ulaÅŸan cezaya raÄŸmen tutumundan vazgeçmedi.

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, internet üzerinden yapılan uyuÅŸturucu ve silah ticaretini engellemek amacıyla, Instagram ve Facebook gibi uygulamalara yenilikler getirmiÅŸti. Åžirketin Whatsapp uygulamasında ise konuyla ilgili bir deÄŸiÅŸiklik söz konusu deÄŸil. Zuckerberg, Amerika BirleÅŸik Devletleri’nde Apple ile FBI arasında yaÅŸanan benzer anlaÅŸmazlıkta Apple’ın yanında yer almıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.