Sosyal Medya

Güncel

Esed: Suriye'de iç savaş yok

Alman televizyon kanalı ARD'ye konuşan Esed, Suriye haklının durumundan endişe duyduğunu iddia ederek Rusya, İran ve Lübnan'dan yardım aldığını söyledi.



Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed, Alman televizyon kanalı ARD'ye konuştu. Suriye halkının durumu nedeniyle endişeli olduğunu söyleyen Esed, ülkenin iç savaş halinde olmadığını savundu.

Suriye Devlet BaÅŸkanı BeÅŸar Esed, cumartesi günü yürürlüğe giren ateÅŸkesi baÅŸarıya ulaÅŸtıracaklarını söyledi. Esed, ARD televizyonuna verdiÄŸi mülakatta, ‘ateÅŸkesin kesintiye uÄŸramaması için üzerlerine düşeni yapacaklarını' belirtti. Esed, silahlarını teslim etmeleri ÅŸartıyla muhalifleri genel aftan yararlandıracaklarını ve ‘normal sivil hayata dönüşlerini' saÄŸlayacaklarını da dile getirdi.

BeÅŸar Esed, Suriye halkın durumunu da ‘insani felaket' olarak tanımladı. Suriye ordusunun muhaliflerin elindeki bölgelerin ikmal yollarını kestiÄŸi iddiasını yalanlayan Suriye Devlet BaÅŸkanı, Suriye ordusuna ve hükümetin kontrolündeki yerleÅŸim merkezlerine buralardan ateÅŸ açıldığını, dolayısıyla silah sevkiyatını önleyemedikleri yerlere gıda yardımı yapılmasına mani olduklarının iddia edilemeyeceÄŸini ifade etti.

Pazartesi günü ilk yardım konvoyları kuşatma altındaki ihtiyaç sahiplerine ulaştı. Birleşmiş Milletler önümüzdeki günlerde hükümet kuvvetleri ya da muhalif grupların kuşatması altındaki bölgelerde yaşayan 150 bin kişiye yardım malzemesi ulaştırmayı hedefliyor.

"Tam egemen deÄŸiliz"

Esed ülkesini terk etmek zorunda kalan insanların Almanya tarafından kabul edilmesini olumlu karşıladığını, ancak Suriyelilerin hayatlarını ülkelerinde idame ettirmelerine yardımcı olmanın daha akıllıca ve daha az masraflı olacağını dile getirdi. Esed bunun için Batı'nın ülkesiyle değil, terör ile mücadele etmeye karar vermesi gerektiğini ifade etti.

BeÅŸar Esed, ARD televizyonuna verdiÄŸi mülakatta, Suriye'nin ‘tam egemenliÄŸini' kaybettiÄŸini ve Rusya, Ä°ran ve Lübnan'dan yardım aldığını söyledi. Esed bu yardımı Ä°slamcı terörün yayılmasını önlemek için kabul ettiklerini ve kendilerine yardım eden ülkelerin Suriye'yi deÄŸil kendilerini savunmak için geldiklerini sözlerine ekledi.

Suriye'nin içinde bulunduğu durumdan hükümetin sorumlu olmadığını Esed, ülkesinin iç savaş halinde olmadığını savundu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.