Sosyal Medya

Dünya

Rusya, başı kesilerek öldürülen kıza ağlıyor

Rusya’nın başkenti Moskova’da dün bir bakıcının, elinde kesik bir çocuk başıyla etrafına tehditler savurduktan sonra yakalanmasının yankıları sürüyor.



Moskovalılar, bugün olayın gerçekleştiği yere öldürülen küçük kızın anısına çiçek bırakmaya başlarken, radikal isimler ise Orta Asya ve Güney Kafkasya kökenlilere vize uygulaması getirilmesini talep etmeye başladı. Rusya Federal Uyuşturucu Kontrol Servisi (FSKN) ise görüntülere göre bakıcının uyuşturucu almış olabileceğini belirterek, olayla ilgili soruşturmaya dahil olabileceğini açıkladı.

Moskova’da dün ilk önce sosyal medyaya ardından haber sitelerine düşen görüntüler bir anda herkesi ÅŸoke etmiÅŸti. Tamamen siyah elbiseler giymiÅŸ daha sonra Özbekistan asıllı olduÄŸu anlaşılan bir kadın, bir metro giriÅŸinde elinde bir kesik çocuk başı olduÄŸu halde etrafına tehditler savururken, polis tarafından etkisiz hale getirilip göz altına alınmıştı. Kadının bir bakıcı olduÄŸu, bakmakta olduÄŸu 4 yaşındaki kız çocuÄŸunun kafasını keserek evini de ateÅŸe verdiÄŸi, metro istasyonunda polislerin şüphelenmesi üzerine de çantasında taşıdığı kızın başını çıkararak bağırmaya baÅŸladığı anlaşılmıştı.

Olayın bir gün ardından ise Moskovalılar, kadının kesik başla dolaştığı Oktrabrskoye Pole metro istasyonuna küçük kız için çiçek bırakmaya başladı. Sabah saatlerinde durağa gelen Moskovalılar, çiçeklerin yanı sıra küçük kızın anısına oyuncak, çikolata, şekerleme bıraktı, kimileri de mum yaktı.

resim tanımı girin

RADİKAL MİLLİYETÇİLER TEPKİLİ

Bazı ziyaretçilerin ağladığı gözden kaçmazken, birçok kişi bakıcının en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini dile getirdi.

Olay, ülkedeki Rus milliyetçilerinin de tepkisini çekti. Bazı radikaller, bakıcı Özbekistan asıllı olduğu için, Orta Asya ve Güney Kafkasya kökenlilere vize uygulaması getirilmesini talep etmeye başladı.

Slav Ä°ttifakı isimli aşırı ırkçı örgüt lideri Dmitri DemuÅŸkin, “Devlet BaÅŸkanlığı idaresine ve Devlet Duma’sına bir baÅŸvuruda bulunduk ve Orta Asya ve Güney Kafkasya için bir vize uygulaması getirilmesini, göçmenler ve onların çalışma ÅŸartları ile ilgili sıkı bir kontrol yapılmasını talep ettik.” açıklamasında bulundu.

POLİS, YABANCI DÜŞMANLIĞINA KARŞI ÖNLEMLERİNİ ARTIRDI

1978 doğumlu ve isminin Gülçehra Bobokulova olduğu açıklanan kadının, kayıt dışı şekilde bakıcı olarak çalıştığı belirtiliyor.

Milliyetçiler ayrıca bakıcı kadın bir saat boyunca metro istasyonu önünde bağırırken ona müdahale etmediklerini savundukları polislerin de yargılanmasını istedi.

Interfax ajansına konuÅŸan yetkililer ise özellikle gençler arasında bir yabancı düşmanlığı oluÅŸmaması için polisin önlemlerini artırdığını bildirdi. Yetkili, “Ä°ÅŸlenen suçtan dolayı radikal milliyetçi gruplar harekete geçebilir korkusuyla” bazı tedbirler alındığını aktardı. Bu tedbirlerin özellikle gençlik hareketi liderlerine karşı olduÄŸu belirtiliyor.

KADIN UYUÅžTURUCU ALMIÅž OLABÄ°LÄ°R

Bakıcı kadınla ilgili soruÅŸturmalar devam ederken, Rusya Federal UyuÅŸturucu Kontrol Servisi’nden de ilginç bir açıklama geldi. FSKN BaÅŸkanı Viktor Ivanov, bakıcı kadının uyuÅŸturucunun etkisi altında bunlar gerçekleÅŸtirmiÅŸ olabileceÄŸini belirterek, “Bakışlarına bakılırsa uyuÅŸturucu etkisi altında gözüküyor.” dedi.

FSKN’nin soruÅŸturmaya dahil olmadığını ve bu yüzden yorum yapmasının etik olmayacağını belirten Ivanov, “Sanırım bizim soruÅŸturmaya dahil olmamız faydalı olabilir. Ama bu olayı araÅŸtıran dedektiflere baÄŸlı. Biz dahil olmaya, kimyasal ve toksikolojik testler yapmaya hazır.” diye konuÅŸtu.

PATLAYICI BULUNMADI

Dün bazı haber siteleri, görgü tanıklarına dayanarak kadının “ben teröristim, üzerimdeki bombaları patlatacağım” diye bağırdığını bildirmiÅŸlerdi.

Ancak RIA Novosti ajansı, kadının üzerinde bomba bulunmadığını bildirdi. Polis, suçunu itiraf eden kadını cinayetten dolayı tutukladı. Polis, kadının bağlantılı olduğu bütün yerlerde de bomba araması yapıldığını ancak patlayıcıya rastlanmadığını kaydetti. Polis, metro istasyonunun civarında da bomba araması yapmıştı.

MEDYANIN SESSİZLİĞİNE ELEŞTİRİ

Moskova’da yaÅŸanan bu dehÅŸet olaya federal televizyonlarda yer verilmemesi de olayın ardından tartışılan bir baÅŸka konu. Ãœlkenin en büyük televizyon kanalları Rossiya-1, NTV, REN TV gibi kanallar olayla ilgili herhangi bir yayın yapmadı.

Bu konuda kendisine sorulan Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov ise kanalların bu tutumunu desteklediğini söyledi. Olay daha çok İnternet haber sitelerinde gündem oldu.

ÇOCUĞUN ANNE VE BABASI KONUŞTU

Öte yandan Rus basını, öldürülen kız çocuÄŸunun anne ve babasının polise verdikleri ifadeleri de yayınladı. Buna göre çocuÄŸun ebeveynleri, ifadelerinde “bakıcıyı bir yıl önce tuttuklarını, kadının uzman bir bakıcı gibi göründüğünü, kendilerine karşı her zaman sorumlu davrandığını” söyledi. Ancak kısa bir süre önce çocuÄŸun anne-babası ile bakıcının kocası arasında sorunlar yaÅŸanmaya baÅŸladığı belirtildi. Bakıcı kadının da ifadesinde “kocasının kendisine ihanet ettiÄŸi” için bu cinayeti iÅŸlediÄŸini söylediÄŸi medyaya yansımıştı.

Çocuğun anne ve babasının şu an psikolojik destek aldıkları da kaydedildi.

resim tanımı girin

Haberrus
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.