Sosyal Medya

Dünya

ABD ile PYD'nin arası açıldı

ABD'nin direktiflerini dinlemeyen PYD, kendi planını uyguluyor. Muhaliflere yönelik saldırılar ise ABD'yi hayli kızdırıyor.



Amerika’nın Suriye’de PYD ile başı dertte. Terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı olan PYD, kendisini her yönden destekleyen ABD’den gelen direktiflerin aksi yönünde hareket ederek, Washington’un kızdırmaya baÅŸladı.

OBAMA YÖNETİMİ TEPKİLİ

ABD’nin Türkiye ile arasının açılmasına yol açan PYD, Washington’un belirlediÄŸi hedeflerin dışına çıkarak kendi başına hareket ediyor ve bu durum da Obama yönetiminin tepkisine yol açıyor. Amerika’nın ‘Muhaliflere saldırma’ uyarılarına raÄŸmen muhaliflere saldıran PYD, bu konuda Rusya ve Esed güçleri ile iÅŸ birliÄŸi yapmaktan da geri kalmıyor. 

PYD'LÄ° YETKÄ°LÄ° DE Ä°TÄ°RAF ETTÄ°

BasNews’e konuÅŸan bir PYD yetkilisi, kendileri ile ABD arasındaki görüş ayrılığını bütün detayları ile anlattı. Adını vermeyen PYD’li, ‘ABD bizden ısrarlar DAEÅž terör örgütünün kalesi konumundaki Rakka’yı ele geçirmemizi istiyor. Ancak bizim böyle bir hedefimiz yok. PYD olarak biz Suriye’nin kuzeyindeki kantonları birleÅŸtirmeye çalışıyoruz. Bunun için de Azez, Cerablus hattı ve Menbiç’i ele geçirmek istiyoruz’ dedi.

İKİYE BÖLÜNDÜLER

Haberde aynı PYD yetkilisi Amerikalı yetkililerin, kasım ayındaki baÅŸkanlık seçimlerine kadar Rakka’nın DAEÅž’in elinden alınması yönünde kendilerine hedef belirlediÄŸini de sözlerine ekledi. ABD yönetiminde ciddi anlamda bir PYD bölünmesi yaÅŸandığı ifade ediliyor.

Yönetimdeki bir grubun PYD’nin desteklemesine devam edilmesi gerektiÄŸini savunduÄŸu, büyük bölümün ise ‘PYD’ye silah aktarımı sonlanmalı, destek çekilmeli ve Sünni muhalifler desteklenmeli’ yönünde tavır aldığı belirtiliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.