Sosyal Medya

YaÅŸam

150 bin Suriyeli'nin doğum yeri Türkiye

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Türkiye'de doğan Suriyeli bebeklerin sayısının 150 bini aştığını açıkladı.



BirleÅŸmiÅŸ Milletler (BM) Ä°nsan Hakları Konseyi'nin Cenevre'deki 31. oturumunda konuÅŸan Lütfü Elvan,"Çökmüş bir ülke haline gelen Suriye'deki çatışma, tüm bölgenin barış ve istikrarı için tehdit oluÅŸturmaya devam etmektedir" dedi. Türkiye'nin dünyada en fazla sayıda mülteciye ev sahipliÄŸi yapan ülke olduÄŸunu vurgulayan Elvan şöyle devam etti:

152 BÄ°N BEBEK DOÄžDU

"Türkiye, bu insani felaketin büyük bir kısmını omuzlamak için elinden geleni yapmaktadır. Türkiye'de yaÅŸayan Suriyelilerin toplam sayısı 2,5 milyonu aÅŸmıştır. Türkiye'de doÄŸan Suriyeli bebeklerin sayısı yaklaşık 152 bine ulaÅŸmıştır."

Elvan vatanlarını terk eden Suriyelilerin yarısından fazlasını Türkiye'nin ağırladığını da sözlerine ekledi. BaÅŸbakan Yardımcısı, Batılı ülkelerin Suriye'deki insani kriz konusunda "yükü paylaÅŸma prensiplerine uyması" gerektiÄŸini dile getirdi. Elvan, "Ancak, sadece güvenlik önlemleri alınmasının meselenin çözümü için doÄŸru bir yaklaşım ortaya koymayacağı açıktır" ÅŸeklinde konuÅŸtu.

TÃœRKÄ°YE'DE KAYITLI SURÄ°YELÄ° SAYISI 2 MÄ°LYON 500 BÄ°N

BaÅŸbakan Yardımcısı Yalçın AkdoÄŸan'ın geçen ay açıkladığı verilere göre, Türkiye'de biyometrik kayıt sistemine girmiÅŸ olan Suriyeli sayısı 2 milyon 500 bin üzerinde.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.