Sosyal Medya

Güncel

Genelkurmay'dan flaş açıklamalar

Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde devam eden operasyonda 1 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.



Açıklamada ayrıca Şırnak'ın İdil İlçesi'nde devam eden operasyonda 14 el yapımı patlayıcının imha edildiği bildirildi.

Genelkurmay'ın açıklamasında Sur'da yürütülen operasyonda toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 241 olduÄŸu belirtildi. Genelkurmay BaÅŸkanlığı'nın internet sitesindeki 'Önemli Yurtiçi Olaylar' bölümünde yer alan 28 Åžubat gününe ait bilgiler şöyle:

- Diyarbakır / Sur’da devam eden operasyonda; bir bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiÅŸ (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 241’dir.), bir av tüfeÄŸi ele geçirilmiÅŸ, 11 el yapımı patlayıcı imha edilmiÅŸtir. (Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 256’dır.)

- Şırnak / Ä°dil’de devam eden operasyonda; dört yardım ve yatakçı yakalanarak gözaltına alınmış, bir tabanca, bir ÅŸarjörü ve 18 fiÅŸeÄŸi ele geçirilmiÅŸ, 14 el yapımı patlayıcı imha edilmiÅŸtir. (Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 224’dür.)

- Bingöl ve Tunceli’de, güvenlik güçlerince icra edilen arazi araması esnasında, tespit edilen 17 sığınakta iki el yapımı patlayıcı, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan malzeme ile çok miktarda giyim, yiyecek ve tıbbi malzeme ele geçirilmiÅŸtir.

- Batman’da, güvenlik güçlerince icra edilen yol araması esnasında tespit edilen bir el yapımı patlayıcı imha edilmiÅŸtir.

- Diyarbakır / Ergani’de, PKK / YPG mensubu bir terörist yakalanmıştır.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.