Sosyal Medya

Güncel

Güneydoğu'da 1,5 yılda 181 çocuk kayboldu

Güneydoğu ve Doğu Anadolu’daki 10 ilde, son 1.5 yılda 48’i kız 181 çocuk için aileleri kayıp başvurusunda bulundu



Emniyet Genel Müdürlüğü’nün kayıtlarına göre DoÄŸu ve GüneydoÄŸu Anadolu’daki 10 ilde, son 1.5 yıl içinde 48’i kız ve 133’ü erkek olmak üzere toplam 181 çocuk kayboldu.

Haberturk’un derlediÄŸi bilgilere göre kaybolan çocukların yaÅŸları 12 ile 18 arasında deÄŸiÅŸirken, en çok kayıp baÅŸvurusu 26’sı kız olmak üzere 62 çocukla Diyarbakır’dan yapıldı. Diyarbakır’ı, 16’sı kız 44 çocukla Hakkâri, 3’ü kız 20 çocukla Siirt, 1’i kız 19 çocukla Batman izledi. Bununla birlikte Mardin’den 23, Şırnak’tan 8, Åžanlıurfa’dan 2, MuÅŸ, Bingöl ve Adıyaman’dan da 1’er çocuk için aileleri kayıp baÅŸvurusunda bulundu.

ANKARA KATLİAMCISI DA KAYBOLAN BİR ÇOCUKTU

Ankara’da 29 kiÅŸinin ÅŸehit olmasıyla sonuçlanan bomba yüklü araçla intihar saldırısı düzenleyen PKK’lı Abdulbaki Sömer’in de ‘kayıp çocuk’ çıkması, bölgede son dönemde kaybolan çocukların örgüte gitmiÅŸ olabileceÄŸi endiÅŸesini artırdı. Kayıp baÅŸvurusunda bulunan bazı aileler çocuklarının örgüt tarafından kandırılarak kaçırılmış olma ihtimalini dile getirip örgütlerin elinden çocuklarının kurtarılmasını istedi.

‘PKK'LI CESETLERÄ° ARASINDA OLABÄ°LÄ°R’

DoÄŸu ve GüneydoÄŸu Anadolu’da görev yapan emniyet yetkilileri, örgüt tarafından kandırılıp kaçırılan kayıp çocukların GüneydoÄŸu Anadolu’da bazı ilçelerde devam eden operasyonlarda öldürülen teröristlerin arasında olabileceÄŸini ifade etti. Yetkililer, “Åžu ana kadar öldürülen örgüt üyelerinin hepsinin kimlikleri tespit edilemedi. ÇoÄŸu evlerin bahçelerine gömülüyor. Bazıları da toplu olarak mezara defnediyor. Operasyonlar devam ettiÄŸi için kimlik tespit çalışmaları da kesin olarak bitmedi. Ama örgütün daÄŸ kadrosunda ve ölenlerin arasında ailelerin kayıp olarak bildirdiÄŸi çocuklar olabilir” dedi.

11 YIL ÖNCE KAYBOLDU ANKARA’DA BOMBA PATLATTI

1 Ekim 1989’da Van’da doÄŸan Abdulbaki Sömer, 2005’in aÄŸustos ayında kayboldu. OÄŸullarının geri döneceÄŸini düşünen aile, 35 gün sonra polise giderek çocuklarının kayıp olduÄŸunu bildirdi. Aile, çocuklarının örgüte katılma ihtimalinin yüksek olduÄŸunu söyledi. Polis ve jandarmanın tüm aramalarına raÄŸmen Sömer bulunamadı.

11 yıldır kayıp olan ve ailesi ile hiç görüşmediÄŸi tespit edilen Abdulbaki Sömer, 17 Åžubat 2016’da Ankara’da bomba yüklü otomobili patlatarak 29 TSK personelinin ölümüne neden oldu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.