Sosyal Medya

Dünya

Kadirov: Yerime başkasını bulun

Çeçenistan Cumhurbaşkanı Ramzan Kadirov, bölgedeki görevinin artık sona erdiğini, devlet yönetiminin Cumhurbaşkanlığı görevine başkasını ataması gerektiğini söyledi.



Rus NTV kanalına açıklamalarda bulunan Kadirov, Çeçenistan CumhurbaÅŸkanı olarak görev süresinin artık sona erdiÄŸini ifade etti. Kadirov, “DoÄŸruyu söylemek gerekirse, ben iÅŸimi yapıyorum ve bugüne kadar da baÅŸarılı oldum. Benim adımı halkıma karşı kullanmamaları için devlet yönetiminin baÅŸka birisini bulması gerektiÄŸini düşünüyorum. Åžunu diyorum: görev sürem doldu.” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Çeçenistan CumhurbaÅŸkanı, her insanın hayatında bir zirve olduÄŸunu söyledi ve “Bu zirve. Ä°ÅŸte bu Kadirov’un zirvesi.” dedi. CumhurbaÅŸkanlığı görevi için çok fazla aday olduÄŸunu belirten Kadirov, “ekibimizde çok fazla halef var, çok iyi uzmanlar var.” dedi.

Hafta başında benzer açıklamalarda bulunan Kadirov, bir dönem daha göreve devam etmek istemediÄŸini, hayalinin “bir bölük kurup Rusya'nın düşmanlarıyla savaÅŸmak” olduÄŸunu ifade etmiÅŸti.

2 Mart 2007 tarihinde ilk kez Çeçenistan CumhurbaÅŸkanlığına getirilen Kadirov, 5 Mart 2011 tarihinde yeniden cumhurbaÅŸkanı olmuÅŸtu. Kadirov’un 5 yıllık görev süresi Mart ayında sona erecek.

Emrah Kınay, Haberrus

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.