Coğrafyamız
Sivillere yardım zamanı
"Suriye'de şiddeti durdurma" anlaşmasının ikinci gününde, yardım kuruluşları kuşatma altındaki 480 bin Suriyeliye yardım ulaştırmaya çalışıyor.
Suriye’de 27 Åžubat’ın ilk saatlerinde yürürlüğe giren 'ateÅŸkes', kuÅŸatma altında yaÅŸayan 480 bin Suriyeliye yardım için fırsat yarattı. BirleÅŸmiÅŸ Milletler, acilen insani yardıma ihtiyaç duyulan 17 bölgeye 'ateÅŸkes'le birlikte yardım ulaÅŸtırabilmeyi umduklarını açıkladı.
Al Jazeera’ye konuÅŸan OrtadoÄŸu uzmanı Hillary Mann Leverett, ‘ateÅŸkes’in insani yardım çabalarının iÅŸleyiÅŸini kolaylaÅŸtıracağına inandığını söyledi:
“Çatışmanın bu noktaya ulaÅŸmasından sonra bunu söylemek zor ama gerçekten çok umutluyum. Benim için en önemli nokta ÅŸu ki; uluslararası toplum Suriye’de ilk defa bu kadar geniÅŸ tabanlı, neredeyse bütün ülkeyi kapsayan bir ateÅŸkes denedi. Bu çaba ve anlaÅŸma, acilen yardıma ihtiyaç duyan siviller için geçici de olsa yardım yolunu açacaktır.”
Kırılgan 'ateşkes' nasıl işleyecek?
Rusya ve ABD’nin üzerinde uzlaÅŸtığı Suriye’de hasmâne tutumların sonlandırılması anlaÅŸması cumartesinin ilk saatlerinde yürürlüğe girdi. BaÄŸlayıcılığı olan ateÅŸkes yerine ‘hasmâne tutumların sonlandırılması’ tabirinin tercih edildiÄŸi anlaÅŸmaya göre, Nusra Cephesi ve IŞİD’e karşı operasyonlar devam edecek.
Muhalifler, IŞİD ya da Nusra’ya yönelik operasyon bahanesiyle Rusya ve rejimin kendilerini hedef alma ihtimalinden endiÅŸeli.
Kaynak: Al Jazeera
Henüz yorum yapılmamış.