Sosyal Medya

Güncel

Mısır'ın nükleerine Kazak uranyumu

Asya turu kapsamında Kazakistan'a giden Mısır'ın darbe ile gelen cumhurbaşkanı Sisi ekonomik ve terörle mücadele anlaşmaları yaptı



Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev resmi bir ziyaret için ülkesine gelen Mısır Arap Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Abdülfettah el-Sisi ile bir araya geldi. İkili görüşmeler sonrası yapılan açıklamada Mısır'daki nükleer santral için Kazakistan'dan Uranyum alınacağı bildirildi.

Toplantıda iki ülke arasındaki altyapı ticari, ekonomik, tarım, taşımacılık ve lojistik sektörü ve ilaç üretimi alanlarında ikili işbirliği görüşüldü.

Mısır CumhurbaÅŸkanı basın servisi, toplantılarda ticaret ve ekonomik iÅŸbirliÄŸi, terörizm ve aşırılıklarla mücadele konularında görüşüleceÄŸini bildirdi. 

AVRASYA EKONOMİK BİRLİĞİ

Mısır’ın Avrasya Ekonomik BirliÄŸi içerisinde "serbest ticaret bölgesi" açma niyetini memnuniyetle karşıladıklarını ifade eden Nazarbayev, bu ülkenin Kazakistan ve bölge ticaretinde önemli bir yere sahip olduÄŸunu vurguladı.

MISIR'IN NÃœKLEERÄ°NE KAZAK URANYUMU

Konuk CumhurbaÅŸkanı Sisi ile atomun barışçıl kullanılması konusunu da ele aldıklarını ifade eden Nazarbayev, Kazakistan’da kurulan düşük oranda zenginleÅŸtirilmiÅŸ uranyum fabrikasının Mısır’da inÅŸa edilecek nükleer santral içinde uygun ürün üreteceÄŸini kaydetti. 

Kazakistan El-Sisi’nin Asya turunun ilk durağı oldu. Sisi Kazakistan’dan ziyaretinden sonra Japonya ve Güney Kore'ye gidecek.

Abdülfettah el-Sisi 2013 yılında Mısır halkının özgür yöntemle seçtiÄŸi Devlet BaÅŸkanı Muhammed Mursi’yi karşı askeri ihtilal yaparak iktidarı ele geçirmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.